Półfinał czas zacząć, czyli CZARNI SŁUPSK - TURÓW ZGORZELEC

Ekstraklasa, młodzież, klub i cała otoczka

Moderatorzy: grabek, Bilek, Rychu#07, losmen

Kto zostanie finalistą Mistrzostw Polski?

Razem głosów : 0

Re: Półfinał czas zacząć, czyli CZARNI SŁUPSK - TURÓW ZGORZELEC

Postprzez Michal8686 03 Maj 2009, 12:21

Proszę niech ktoś napisze jak gramy o brąz , bo przecież wyeliminowaliśmy kotwicę , więc w każdej normalnej lidze powinniśmy mieć przewagę własnego parkietu . No i do ilu zwycięstw gramy bo nie mogę znaleźć regulaminu .
Władza imponuje tylko małym ludziom, którzy jej pragną, by nadrobić w ten sposób swoją małość. Człowiek naprawdę wielki, nawet gdy włada, jest służebnikiem.
Awatar użytkownika
Michal8686
Rezerwowy
Rezerwowy

Miejscowość: Słupsk

Postprzez BED 03 Maj 2009, 12:24

Kluczem do medalu będzie choćby jedno zwycięstwo w hali Anwilu
(oczywiście przy założeniu, że w Gryfii damy radę)
IMHO Łatwiej będzie to zrobić za pierwszym razem.

Generalnie będzie bardzo trudno.
Mecze drugiej pary półfinałowej wyglądają znacznie inaczej (bardziej widowiskowowo)
I boisko zweryfikuje czy to wina słabej obrony czy poziomu sportowego obu zespołów.
Ciekawie się to zapowiada.

No chyba że Prokom nie wejdzie do finału - w co wątpię.
Awatar użytkownika
BED
Administrator
Administrator

Postprzez turow 03 Maj 2009, 12:26

Michal8686 napisał(a):Proszę niech ktoś napisze jak gramy o brąz , bo przecież wyeliminowaliśmy kotwicę , więc w każdej normalnej lidze powinniśmy mieć przewagę własnego parkietu . No i do ilu zwycięstw gramy bo nie mogę znaleźć regulaminu .

liczy sie pozycja po rundzie zasadniczej i gra sie do 2 zwyciestw
turow
Młodzik
Młodzik

Postprzez faworynka 03 Maj 2009, 12:54

witam serdecznie kibiców Czarnych.
Wielkie dzięki za walkę w tych półfinałach.
Goran, który cały sezon grzał ławę lub nawet nie łapał się do wyjściowej 12 okazał się dzisiaj "Asem" Turkiewicza.
Trzymam za Was kciuki w walce o brąz.
Pozdrowienia dla "piaskowych wydm" i sympatycznego Pana ochroniarza, który stał przy sektorze kibiców ze Zgorzelca, między nimi a zawodnikami Turowa :)
"Czy wygrywasz czy nie, ja i tak Kocham Cię. W moim sercu TURÓW i na dobre i na złe"
faworynka
Młodzik
Młodzik

Miejscowość: Zgorzelec

Postprzez Samar 03 Maj 2009, 13:39

Jezeli Booker(Omar) bedzie dalej wychodzic do rozgrywajacego to para Koszarek & Miler zniszczy nas pick'n roll-ami, z ktorych zreszta slyna. Po tym co zobaczylem wczoraj- Booker, Burks czy Mantas oddychali juz rekawami wychodzi zmeczenie sezonem i przydaloby sie troche odpoczynku dla druzyny. Trzeba pamietac ze Kedzo, Bakic, Mantas sa po kontuzji(tych 2 pierwszych nawet po powaznych) Burks, Booker, Omar rozregulowani po pustych sezonach. Dojscie tak daleko to na prawde olbrzymi sukces. :)

PS. Przydaloby sie 7 spotkan w drugiej parze polfinalowej... :green: i walka o trzecie miejsce oczywiscie z Griszczukiem :green:
Nie ma złej pogody są tylko niewłaściwe ubrania
Awatar użytkownika
Samar
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez biedronka 03 Maj 2009, 15:06

Samar napisał(a):PS. Przydaloby sie 7 spotkan w drugiej parze polfinalowej... :green: i walka o trzecie miejsce oczywiscie z Griszczukiem :green:

Niestety nie było siedmiu spotkań . Prokom w finale a my o brąz walczymy z Griszczukowskim Anwilem i mam nadzieję , że Igor po raz drugi da nam się cieszyć z brązu !!
Niebiesko Czarno , Niebiesko Czarno Czerwoni !!
CZARNI SŁUPSK
Awatar użytkownika
biedronka
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez grabek 03 Maj 2009, 17:18

Turów zaczyna mecz od prowadzenia około 10 punktów. Znowu pozwala im na to piątka z Bakiciem na boisku. Pierwszy raz gdy Okorn zrobił taki manewr było to zaskoczenie. W Zgorzelcu już to nie wyszło. Teraz w Słupsku też nie. Myślałem, że po przerwie Okorn wypuści piątkę która miała "pałera". Wyszła jednak piątka z Bojanem, która znowu tak jak na początku meczu traciła punkty. Bardzo mnie ten mecz boli. Okorn nie potrafił wykorzystać 4 rzeczy.
1. 4 faul Turka
2. 3 i 4 faul Danielsa
3. Podkręcenie kostki Roszyka.
4. Brak Harrisa.

Taktycznie w tym meczu Okorn dał plamę. Przed tą serią wierzyłem w to ,że Okrorn jest lepszym trenerem niż Turkiewicz. Jednak Okorna taktycznie ogrywał Turkiewicz. Nie wiem co mam o tym myśleć...

Oczywiście należą się naszym brawa za ambicje i walkę. Szkoda tylko, że ten sezon dobiega końca bo kadrowo był to najsilniejszy skład od lat. Co przyniesie nowy sezon nikt nie wie. Wyciśnijmy jeszcze brąz z tej paczki.
Awatar użytkownika
grabek
Moderator
Moderator

Postprzez Horto_Mag!ko 03 Maj 2009, 17:29

grabek napisał(a):...
Oczywiście należą się naszym brawa za ambicje i walkę. Szkoda tylko, że ten sezon dobiega końca bo kadrowo był to najsilniejszy skład od lat. Co przyniesie nowy sezon nikt nie wie. Wyciśnijmy jeszcze brąz z tej paczki.

Pamiętaj o tym, w jakim bagnie byliśmy w połowie sezonu i dziękuj [nie wiem komu, ale to zrób ;)], że ten sezon nie jest jeszcze dla Nas skończony.
Awatar użytkownika
Horto_Mag!ko
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez grabek 03 Maj 2009, 17:35

Horto_Mag!ko napisał(a):
grabek napisał(a):...

Pamiętaj o tym, w jakim bagnie byliśmy w połowie sezonu i dziękuj [nie wiem komu, ale to zrób ;)], że ten sezon nie jest jeszcze dla Nas skończony.

Nie rozumiem o co ci chodzi.
Jestem bardzo zadowolony z tego sezonu. Chociaż wiadomo, że z drugiej części sezonu jesteśmy chyba wszyscy zadowoleni bardziej. Jakiś niedosyt jednak jest :) A dziękować to będziemy jak się sezon skończy.
Awatar użytkownika
grabek
Moderator
Moderator

Postprzez slupszczanin 03 Maj 2009, 19:46

Nie wiem czy to dobry czy zły znak, ale dziś w świetnych humorach Sroka, Malesa i Mantas kibicowali Gryfowi w meczu z Dębem. Na załamanych nie wyglądali.
Awatar użytkownika
slupszczanin
Młodzik
Młodzik

Postprzez MZK'S CZARNI 03 Maj 2009, 19:53

slupszczanin napisał(a):Nie wiem czy to dobry czy zły znak, ale dziś w świetnych humorach Sroka, Malesa i Mantas kibicowali Gryfowi w meczu z Dębem. Na załamanych nie wyglądali.

Jeśli już to Malesy tam nie było...Odróżniasz Malese od Leona, oh te podobieństwo?! :green:

P.S. Człowieku co oni mają ciągle w jakieś żałobie chodzić?! :zęby: ...Wolny Kraj :P
Awatar użytkownika
MZK'S CZARNI
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez BostonCeltics_x3 03 Maj 2009, 20:03

Dosłownie . Niech teraz myślą o brązie a Ty się chłopcze nie baw w ploteczki i nie rób zamieszania ok ? :green: Nie przesadzajmy . Oni już od jutra trenują więc po co się tak napinasz ? :zęby:
One Love - Basketball . !
Awatar użytkownika
BostonCeltics_x3
Młodzik
Młodzik

Miejscowość: Słupsk.

Postprzez Arek359 03 Maj 2009, 20:06

Jak chłopakom podobała się szkocja. I o to chodzi odpoczynek wśród rodziny to najlepszy pomysł. Psycha po takim meczu szybko sie regeneruje. Chłopaki świetnie się bawili.
P.S. Był jeszcze 3 trener Witalij. ;D
Nie patrz w dal wal po szmal!!!
Arek359
Junior
Junior

Postprzez slupszczanin 03 Maj 2009, 20:07

BostonCeltics_x3 napisał(a):Dosłownie . Niech teraz myślą o brązie a Ty się chłopcze nie baw w ploteczki i nie rób zamieszania ok ? :green: Nie przesadzajmy . Oni już od jutra trenują więc po co się tak napinasz ? :zęby:

Nie napinam się tylko się zastanawiam czy to dobrze, że po tej porażce maja takie dobre nastroje.
Awatar użytkownika
slupszczanin
Młodzik
Młodzik

Postprzez BostonCeltics_x3 03 Maj 2009, 20:14

Drogi Słupszczaninie ;] Posłuchaj . Oni muszą zapomnieć o porażce i myśleć o brązie . Czego Ty oczekujesz ? , że będą siedzieć w domach lub nosić żałobę ? Proszę Cię . [:o
One Love - Basketball . !
Awatar użytkownika
BostonCeltics_x3
Młodzik
Młodzik

Miejscowość: Słupsk.

Postprzez defender 03 Maj 2009, 21:15

slupszczanin napisał(a):
BostonCeltics_x3 napisał(a):Dosłownie . Niech teraz myślą o brązie a Ty się chłopcze nie baw w ploteczki i nie rób zamieszania ok ? :green: Nie przesadzajmy . Oni już od jutra trenują więc po co się tak napinasz ? :zęby:

Nie napinam się tylko się zastanawiam czy to dobrze, że po tej porażce maja takie dobre nastroje.

A co, mają się ciąć wzdłuż żył? Gdyby ich widziano na baletach z kieliszkiem w ręku i fajką w zębach mógłbyś się przyczepić, ale że spędzają swój wolny czas w miłej atmosferze?
defender
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez sebastian77 03 Maj 2009, 22:15

Super " szkocja " w wykonaniu zawodników Czarnych!!! A nawet krzyczyli głośno GRYF KS GRYF KS GRYF KS!!!
fanik
sebastian77
Młodzik
Młodzik

Postprzez interiorSL 03 Maj 2009, 22:36

anio napisał(a):i wlasnie dlatego lubie Gaspera
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /576057829

I się doczekał:
Tomas Pacesas. - Wydaje mi się, że człowiekowi potrzeba trochę skromności . Mi osobiście brak słów na takie wypowiedzi - powiedział Pacesas. - Chciałbym, żeby Igor pokazał im teraz w rywalizacji o trzecie miejsce, co jest baletem, a co nie. Ja osobiście staram się nie komentować innych zespołów i pracy innych trenerów, ale jak ktoś ma odwagę mówić takie słowa, to musi być bardzo pewny siebie i powinien grać w finale. Ja też znam opinie o trenerze Okornie, jak pracował na Litwie, na Łotwie, Słowenii, ale nie powtarzam jej głośno. Jak człowiek mówi o naszej pracy, że to jest balet, ok… ja zostawię to dla siebie - dodał trener Asseco Prokomu.

http://www.sportowefakty.pl/kosz/2009/0 ... brak-slow/
Awatar użytkownika
interiorSL
Junior
Junior

Postprzez jaca 03 Maj 2009, 22:56

slupszczanin napisał(a):

Rozumiem, że ty posypujesz głowę popiołem, żywisz się jeno rybami, nie tykasz alkoholu, a na kobiety plujesz z obrzydzeniem - a wszystko to z powodu wczorajszej porażki ? No bez jaj, nawet gdybyś był fanatykiem ( a nim nie jesteś ), to takie postępowanie stawiałoby Cię w gronie idiotów. Tym bardziej zawodnicy muszą odreagować napięcie. Wziąwszy zaś pod uwagę, że się świetnie dogadują z Pawłem Kryszałowiczem ( tu serdeczne pozdro dla Kryszała ! ) - wcale nie jestem zdziwiony, że poszli na Zieloną.
http://jaca.czarni.slupsk.pl/
Na tym polega wartość życia, że płaci się za nie nawet życiem.Karel Capek
I już nigdy nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czarne - czarne ! Jarek Kaczorek
Awatar użytkownika
jaca
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez jaca 03 Maj 2009, 23:02

interiorSL napisał(a):
anio napisał(a):i wlasnie dlatego lubie Gaspera
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /576057829

I się doczekał:
Tomas Pacesas. - Wydaje mi się, że człowiekowi potrzeba trochę skromności . Mi osobiście brak słów na takie wypowiedzi - powiedział Pacesas. - Chciałbym, żeby Igor pokazał im teraz w rywalizacji o trzecie miejsce, co jest baletem, a co nie. Ja osobiście staram się nie komentować innych zespołów i pracy innych trenerów, ale jak ktoś ma odwagę mówić takie słowa, to musi być bardzo pewny siebie i powinien grać w finale. Ja też znam opinie o trenerze Okornie, jak pracował na Litwie, na Łotwie, Słowenii, ale nie powtarzam jej głośno. Jak człowiek mówi o naszej pracy, że to jest balet, ok… ja zostawię to dla siebie - dodał trener Asseco Prokomu.

http://www.sportowefakty.pl/kosz/2009/0 ... brak-slow/

A przyszło komuś do głowy, że nie chodzi o krytykę, a o pokazanie różnych stylów gry. Nasza para grała "po europejsku", twarda walka, bez finezji, zaś w drugiej rywalizacja była na poziomie baletu - w sensie piękna i widowiskowości...
Eeee..., no dobra, może to lekka nadinterpretacja, ale wcale nie taka niemożliwa. A poza tym - gdzie tu "opinia" o Packu jako trenerze ?
http://jaca.czarni.slupsk.pl/
Na tym polega wartość życia, że płaci się za nie nawet życiem.Karel Capek
I już nigdy nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czarne - czarne ! Jarek Kaczorek
Awatar użytkownika
jaca
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez interiorSL 03 Maj 2009, 23:04

Nie rozstrzygam o co chodziło z tym baletem. Tu uzupełnienie: http://www.youtube.com/watch?v=TPDg9i4- ... r_embedded
Awatar użytkownika
interiorSL
Junior
Junior

Postprzez mir002 03 Maj 2009, 23:45

interiorSL napisał(a):Nie rozstrzygam o co chodziło z tym baletem. Tu uzupełnienie: http://www.youtube.com/watch?v=TPDg9i4- ... r_embedded

Skoro Igor chce to trzeba mu coś udowodnić :zęby:
Czarni My Wierzymy !!!
"I always like something that's sleek, that's creative, that's sharp and precise.. because that's the way I play." - kb24
Awatar użytkownika
mir002
Junior
Junior

Miejscowość: Kępice

Postprzez MateKaz 04 Maj 2009, 01:00

interiorSL napisał(a):Nie rozstrzygam o co chodziło z tym baletem. Tu uzupełnienie: http://www.youtube.com/watch?v=TPDg9i4- ... r_embedded

Ja nie widzę innego rozwiązania jak:
Turki Misia
Czarni Brąz

A Pacek z Igorem ogłoszeni trenerami baletu [:o
Awatar użytkownika
MateKaz
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez BED 04 Maj 2009, 01:38

Oj nie przesadzajcie!
Spokojnie z tym baletem.

Okorn powiedział to w odpowiedzi na zarzut, że w naszej parze rywalizacja stoi na niższym poziomie.
Też bym się wkurzył. W naszej parze było dużo więcej walki, zmian taktycznych wzlotów i upadków.
Koszykówka może nie była taka ładna dla oka jak w drugiej parze i pewnie stąd to porównanie.
Awatar użytkownika
BED
Administrator
Administrator

Postprzez Rychu#07 04 Maj 2009, 08:25

Odpowiadam na pytanie Griszczuka- srebrny medal słoweńskiej ekstraklasy.
A jak u Ciebie Igor? :)

W ogóle słowa Igora o tym, że trzeba być skromnym- hihi :]
"Słuchaj mnie tam! Pokonałem się sam, oto wyśnił się wielki mój sen-
tysięczny tłum spija słowa z mych ust, kochają mnie..."

http://rychu07.czarni.slupsk.pl
Awatar użytkownika
Rychu#07
Moderator
Moderator

Postprzez Rychu#07 04 Maj 2009, 13:50

Wracając do Okorna i tego "baletu"- bardzo dziwna wypowiedź trenera, który osobiście raczej trudno znosi krytykę. Sam oburzył się słysząc stwierdzenie, że są osoby wyżej oceniające druga parę półfinałową, jednocześnie krytyka jaką zastosował było dużo dużo ostrzejsza. Trochę to niekonsekwentne, niezbyt eleganckiea już na pewno nierozsądne- z pewnością wkurzyło Igora, co w rywalizacji z Anwilem może mieć duże znaczenie. Zresztą nie tylko Igora, ale całą ich drużynę, osobiście gdybym usłyszał radosne "hahahaha" podsumowujące ocenę mojej postawy, byłbym zdeterminowany, by pokazać, że owszem zatańczymy, ale w rytm muzyki przeze mnie granej.

Teraz mamy kolejne wyzwanie- nie dopuścić do kompromitacji, bo za takową uznana zostanie porażka poukładanej, ambitnej, kontaktowej, stojącej na europejskim poziomie, koszykówki, w rywalizacji z "baletem".

Zobaczymy co czas przyniesie.
"Słuchaj mnie tam! Pokonałem się sam, oto wyśnił się wielki mój sen-
tysięczny tłum spija słowa z mych ust, kochają mnie..."

http://rychu07.czarni.slupsk.pl
Awatar użytkownika
Rychu#07
Moderator
Moderator

Postprzez Arek359 04 Maj 2009, 15:33

Biednemu zawsze wiatr w oczy ! Wielkie ucieczki przegranych - od tematu porażki. Wychodzi na to, że nikt nie widział nas tak daleko w rozgrywkach - nikomu to nie pasuje i źle wyglada. Jesteśmy intruzem - piątym kołem u wozu. Okorn bronił naszej drużyny a jak wyszło - oczywiście źle. Coś w końcówce nie mamy szczęścia. Boisko wszystko zweryfikuje a będzie bardzo ciężko - te dwa lub trzy mecze = tym 6 w półfinale. Kto to wytrzyma... :x :x :x
Nie patrz w dal wal po szmal!!!
Arek359
Junior
Junior

Postprzez Zibi73 04 Maj 2009, 18:39

Po minie Stefańskiego można wywnioskować dlaczego nie wygraliśmy z Turowem
http://media.plk.pl/galerie/2009-05-02/1/49.jpg
Zibi73
Młodzik
Młodzik

Postprzez tak7 04 Maj 2009, 19:05

Czy ktoś się orientuje kiedy będą nasze mecze o 3. miejsce?? Nigdzie nie mogę tego znaleźć...
Mój klub, moim życiem!!CZARNI!
Awatar użytkownika
tak7
Młodzik
Młodzik

Postprzez MZKS 04 Maj 2009, 20:28

tak7 napisał(a):Czy ktoś się orientuje kiedy będą nasze mecze o 3. miejsce?? Nigdzie nie mogę tego znaleźć...

Mecze będą rozgrywane w sobotę 9 maja; środę 13 maja i w sobote 16 maja. Póki co godziny nie są znane, no ale raczej 18. Co ciekawe znów nie będą pokazywane mecze o brąz..
"Dzięki talentowi możesz wygrywać spotkania, ale to inteligencja i gra zespołowa sprawia, że wygrywa się mistrzostwa." - Michael Jordan
Awatar użytkownika
MZKS
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez interiorSL 04 Maj 2009, 20:50

Rychu#07 napisał(a):Wracając do Okorna i tego "baletu"- bardzo dziwna wypowiedź trenera, który osobiście raczej trudno znosi krytykę. Sam oburzył się słysząc stwierdzenie, że są osoby wyżej oceniające druga parę półfinałową, jednocześnie krytyka jaką zastosował było dużo dużo ostrzejsza. Trochę to niekonsekwentne, niezbyt eleganckiea już na pewno nierozsądne- z pewnością wkurzyło Igora, co w rywalizacji z Anwilem może mieć duże znaczenie. Zresztą nie tylko Igora, ale całą ich drużynę, osobiście gdybym usłyszał radosne "hahahaha" podsumowujące ocenę mojej postawy, byłbym zdeterminowany, by pokazać, że owszem zatańczymy, ale w rytm muzyki przeze mnie granej.

Teraz mamy kolejne wyzwanie- nie dopuścić do kompromitacji, bo za takową uznana zostanie porażka poukładanej, ambitnej, kontaktowej, stojącej na europejskim poziomie, koszykówki, w rywalizacji z "baletem".

Zobaczymy co czas przyniesie.

Okorn: Nie chciałem urazić:
http://www.sports.pl/koszykowka/artykul ... ykul=48426
Awatar użytkownika
interiorSL
Junior
Junior

Poprzednia

Wróć do Drużyna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość