Półfinał czas zacząć, czyli CZARNI SŁUPSK - TURÓW ZGORZELEC

Ekstraklasa, młodzież, klub i cała otoczka

Moderatorzy: grabek, Bilek, Rychu#07, losmen

Kto zostanie finalistą Mistrzostw Polski?

Razem głosów : 0

Re: Półfinał czas zacząć, czyli CZARNI SŁUPSK - TURÓW ZGORZELEC

Postprzez General 21 Kwi 2009, 20:20

BED napisał(a):Z azs-em to było akurat odwrotnie.

Przyznaje racje, w jednym meczu tak bylo, ze azs odjechal grubo i Turow dogonil. Ale w pozostalych meczach Turow raczej kontrolowal wynik. Do tego trzeba dodac, ze gonili wynik u siebie, w Slupsku tak latwo nie beda mieli.
ocenzurowano w interesie mediow
Awatar użytkownika
General
Rezerwowy
Rezerwowy

Miejscowość: Słupsk

Postprzez BED 21 Kwi 2009, 20:22

Martwi mnie, że nie podają informacji co z Cesnauskisem?
Ile ma trwać jego absencja?
Awatar użytkownika
BED
Administrator
Administrator

Postprzez lukasz1855 21 Kwi 2009, 20:26

ja bym radził każdemu docenić wygraną w 1. meczu, dzisiaj Turki zagrały tak jak powinny w niedzielę. Trudno, miejmy nadzieję, że Antonio o DiBi dzisiaj nie stracili za dużo sił, chociaż dzisiaj Demetrick oddychał rękawami. Omar Omar Omar, jak to powiedział Marsellus Wallace w "Pulp Fiction"- ludzie myślą, że z wiekiem zestarzeją się jak wino- jeśli myślą, że ich dupa skwaśnieje- mają rację, jeśli myślą, że z wiekiem stają się lepsi- są w błędzie. Nie wiem, które to dziecko (oficjalne :zęby: ) Omara, ale zesrał się w majty i nie może tej kupy z majek się pozbyć. Ehhhh, znowu mamy JEDNEGO CENTRA- czy my Yippie-Ki-Yay nie możemy od 3 sezonów mieć dwóch wymiataczy w trumnie??!!Ale należy się chłopakom szacun za pierwszy mecz, doping w Twierdzy i ściskanie kciuków. WSZYSCY NA CZERWONO I NA PEŁNEJ PIŹ DDZIE ( sorry za cursing)!!!!
lukasz1855
Młodzik
Młodzik

Postprzez Horto_Mag!ko 21 Kwi 2009, 20:33

Szefoszap napisał(a):...
Współczuję osobom ,które tam pojechały żeby zobaczyć to dno , najbardziej szkoda mi w tej sytuacji Dutkiewicza i Pabiana ,którzy muszą jeździć ,a i tak nie grają lub wchodzą na boisko w momencie przegrania meczu.
...
Pozdrawiam Peace

Zrobiłbym wszystko, aby zasiąść na ławce Czarnych jako zawodnik :)

Mecz od początku do końca kontrolowany przez "Tóruf", jedynie w 1 kw. potrafiliśmy dotrzymać kroku. Później coś pękło, tak jak w 1-ym meczu, w którym do końca walczyliśmy i wyrwaliśmy zwycięstwo, tak tym razem zabrakło czegoś lub kogoś kto mógłby dodać wiary i pociągnąć zespół. Zabrakło Mantasa do rotacji, chyba wszyscy widzieli brak rozgrywania przez Bakicia. Fantastycznie z gry został wyłączony D.B., nie mógł sobie dziś pograć. Na Omara nie mam już siły języka strzępić, trzeba to zdzierżyć.
Tóruf zagrał jak herbata, za to my jak te fusy...
Finał jest do zgarnięcia, więc nie ma się co głaskać, w Słupsku 2 zwycięstwa ;)
Awatar użytkownika
Horto_Mag!ko
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Samar 21 Kwi 2009, 20:34

Ten mecz to masakra jakas byla... Burks oddychal rekawami, Barlet pokazal anty-koszykowke, Bennet podwajany a czasem potrajany nie dawal rady. Jedyny na plus z tego spotkania mogl wyjsc Booker i Sroka (ale ten z pierwszej polowy). Dzisiaj zabraklo tego szczescia co bylo w niedziele. Ale to nic przed polfinalem malo kto wierzyl ze ze Zgorzelca wywieziemy jedno zwyciestwo. Byle tylko nasi koszykarze nie poczuli sie za pewnie przed meczami w Gryfii. CZARNI MY WIERZYMY!!!

PS. Omar chyba za bardzo zalamal sie tym, ze nie dostal sie do NBA... :(
Nie ma złej pogody są tylko niewłaściwe ubrania
Awatar użytkownika
Samar
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez sisar 21 Kwi 2009, 20:38

We wcześniejszych wpisach szukaliście najrówniej grającego zawodnika, ja go znalazłem, to Omaru. Od samego początku po przejściu z Anwilu gra u nas nawet nie piach, ale zupełne zero, takie jak dzisiejszy jego eval. Niech jedzie zająć się dzieckiem. Do tej pory go broniłem, ale widzę że to nie ma sensu. Ten facet jest nieprzygotowany, ani psychcznie, ani fizycznie w tym sezonie. Co do meczu, to chyba został trochę odpuszczony od samego początku i chłopaki mieli sobie pograć, jak się uda to ok, jak nie to też dobrze. Najważniejszy będzie teraz pierwszy mecz w Słupsku, bo pewnie Turki będą chciały go koniecznie wygrać i na to nie możemy sobie pozwolić. I jeszcze jedno - Mantas wracaj, olewaj wszystkich swoich krytyków, bez Ciebie to już nie ta sama drużyna. :)
Znowu w życiu mi nie wyszło.
Pamiętaj oddaj głos na Słupsk!
http://www.yourwonder.com/Europe/Poland.aspx
Awatar użytkownika
sisar
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Miejscowość: z nienacka

Postprzez General 21 Kwi 2009, 20:45

Omar zagral jeden dobry mecz, jak na jego mozliwosci. Ale ten prawdziwy stary dobry Omar zagral tylko z Anwilem, moze chcial te przyslowiowe 'jajca' Griszczukowi pokazac. Jakos nie wierze w to, ze bedzie gral taki piach do konca. Na dzien dzisiejszy jest wypompowany, zupelnie jak w filmie 'space jam' :) Musi pogodzic sie z tym, ze zdecydowanie lepszym graczem jest Booker. Jedyne akcje jakie pamietam odkad przyszedl, to swietna gra z Leonem. Trzeba sie pozbierac, bo MY tu o final walczymy.

edit. Te zdjecie i mina Barlett'a mowi wszystko...
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/galler ... s=Itemnr=1
Ostatnio edytowany przez General 21 Kwi 2009, 21:09, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
General
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez wally 21 Kwi 2009, 20:52

Jest 1:1 plan wykonany w 100%, powiem tyle że u siebie nie przegramy!
Yippie-Ki-Yay komentatorów, Yippie-Ki-Yay sędziów, Yippie-Ki-Yay porażkę. Teraz gramy u siebie, w domu. Swoja droga no Mantas - no play . Turów jest do przejścia nie grają fenomenalnej koszykówki, wystarczy przycisnąć Edney'a i nie pozwolić mu na takie penetracje... Dzisiaj wygrał Lepszy ale jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa!
Ogóry, ogórki i ogóraski.
Awatar użytkownika
wally
Junior
Junior

Postprzez Arek359 21 Kwi 2009, 21:00

Krótko 1:1 - zrobili to o co nam chodziło - jedno zwyciestwo . Teraz piekło (koniecznie taka atmosfera jak na koszalinie). Będzie 3:1 , potem 3:2 i finisz w Słupsku.
Nie patrz w dal wal po szmal!!!
Arek359
Junior
Junior

Postprzez Energa 21 Kwi 2009, 21:22

wally napisał(a):Jest 1:1 plan wykonany w 100%, powiem tyle że u siebie nie przegramy!
Yippie-Ki-Yayć komentatorów, Yippie-Ki-Yayć sędziów, Yippie-Ki-Yayć porażkę. Teraz gramy u siebie, w domu. Swoja droga no Mantas - no play . Turów jest do przejścia nie grają fenomenalnej koszykówki, wystarczy przycisnąć Edney'a i nie pozwolić mu na takie penetracje... Dzisiaj wygrał Lepszy ale jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa!

Dokładnie plan wykonany a my dalej swoje CZARNI!!!! CZARNI!!!!

ps.4:2 to chyba realny cel.MP ciągle w naszym zasięgu!!!!
Moi zawodnicy uwierzyli w wasz krzyk i dlatego wygrali. Wy tu będziecie zawsze, my przyjdziemy i wyjedziemy ładnymi samochodami, ale wy zostaniecie i o was będzie opinia......
Energa
Młodzik
Młodzik

Postprzez paula 21 Kwi 2009, 21:26

Jabłoński w sporcie po wiadomościach powiedział że teraz rywalizacja przenosi się do Slupska i w gorącej GRYFII gra się ciężko.Myli się bardzo bo to będzie prawdziwe piekło.
oczywiście wszyscy na CZERWONO mało tego proponuje żeby kżdy z nas miał jeszcze jakiś CZERWONY gadżet choćby jeden balonik który po nadmuchaniu poleciał by w góre Co wy na to???
paula
Junior
Junior

Postprzez Arek359 21 Kwi 2009, 21:37

Balony są tanie tylko kwestia nadmuchania ich helem!?
Arek359
Junior
Junior

Postprzez paula 21 Kwi 2009, 21:53

Arek359 napisał(a):Balony są tanie tylko kwestia nadmuchania ich helem!?

Ewentualnie można nimi pomachać też będzie fajny efekt,na koniec przkłuć huk więc również bedzie
paula
Junior
Junior

Postprzez Arek359 21 Kwi 2009, 21:59

Wchodzę w to ... Jutro zakup czerwonych balonów. Mam nadzieję , że wszystkich nie wykupią. ;D :D :green: :] ;] >:] ;P [:o :) ;(
Arek359
Junior
Junior

Postprzez Samar 21 Kwi 2009, 22:13

Wezcie jeszcze serduszka, lizaczki i rzucajcie w Czarnuchow cukierkami... :zez: a moze nie na czerwono tylko na rozowo :/
Nie ma złej pogody są tylko niewłaściwe ubrania
Awatar użytkownika
Samar
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Michal8686 21 Kwi 2009, 22:16

M . Kedzo ( nie piszę tego tylko patrząc przez pryzmat dzisiejszego spotkania ) w obronie jest gorzej niż żenujący , jak gra na swoim poziomie w ofensywie , a potrafi grać rewelację w ataku , to wtedy jest bardzo przydatny , ale jak tylko nie idzie mu w ataku to jest po prostu tragedia . O Bojanie już pisałem setki razy , że jest jednym z najsłabszych naszych obrońców i zdanie nie zmieniam . Jednak nie ma co narzekać plan wyjazdu do Zgorzelca został wykonany teraz my w naszej hali musimy zrobić piekło i powinno być dobrze .
Władza imponuje tylko małym ludziom, którzy jej pragną, by nadrobić w ten sposób swoją małość. Człowiek naprawdę wielki, nawet gdy włada, jest służebnikiem.
Awatar użytkownika
Michal8686
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Arek359 21 Kwi 2009, 22:18

Samar napisał(a):Wezcie jeszcze serduszka, lizaczki i rzucajcie w Czarnuchow cukierkami... :zez: a moze nie na czerwono tylko na rozowo :/

Żle to rozumiesz - szkoda.
Arek359
Junior
Junior

Postprzez interiorSL 21 Kwi 2009, 22:25

:))) Samar - daj spokój :) nic nie mów :)
Awatar użytkownika
interiorSL
Junior
Junior

Postprzez ksl 21 Kwi 2009, 22:27

Michal8686 napisał(a): O Bojanie już pisałem setki razy , że jest jednym z najsłabszych naszych obrońców i zdanie nie zmieniam.

Chciałbyś żeby każdy zawodnik wchodził zdobywał 10 pkt, 10 zbiórek, 10 asyst i 0 strat. Gasper mówi do Bojana "pomęcz Danielsa, sfauluj Edneya", on to musi zrobić i później zejść. Nie wiem jak ty to widzisz ale ja to widzę tak.
Awatar użytkownika
ksl
Młodzik
Młodzik

Postprzez sebastian77 21 Kwi 2009, 22:29

Samar? Widziałem ostatnio w H&M fioletowe koszulki w promocji;-) Może taką przyowdziejesz?;-)
fanik
sebastian77
Młodzik
Młodzik

Postprzez szymon05 21 Kwi 2009, 22:31

Płacz nad rozlanym mlekiem nic nie pomoże. Nie szło nam tak jak i w II meczu z Urlepkiem i I meczu z Kotwicą. Z taką małą różnicą, że dziś dostaliśmy najwyższy (pkt) wymiar kary. Bardziej bym się martwił postawą Omara i Mentosa. O ile pierwszy „MOŻE” się w końcu kutwa obudzi, to drugi z nie wyleczoną kontuzją nic nam nie pomoże. Zdecydowanie wcześniej powinien wejść Pabian i Dutkiewicz, no a Omara trzymałbym do końca na boisku. Żeby mógł udowodnić chęć do walki, co przy takim stanie gry jest niezmiernie ciężko. Jedno jest pewne, w piątek trzeba im pomoc i my jako kibice powinniśmy jako pierwsi zapomnieć o dzisiejszym meczu. Miejmy tylko przed oczami 1 : 1 i zróbmy im RZEŹNIĘ!!!

P.S Nie szukajcie winnych! W niedzielę wygrał zespół, a dziś przegrał wszyscy są winni po równo.
Awatar użytkownika
szymon05
Junior
Junior

Miejscowość: wieś

Postprzez Michal8686 21 Kwi 2009, 22:35

ksl napisał(a):
Michal8686 napisał(a): O Bojanie już pisałem setki razy , że jest jednym z najsłabszych naszych obrońców i zdanie nie zmieniam.

Chciałbyś żeby każdy zawodnik wchodził zdobywał 10 pkt, 10 zbiórek, 10 asyst i 0 strat. Gasper mówi do Bojana "pomęcz Danielsa, sfauluj Edneya", on to musi zrobić i później zejść. Nie wiem jak ty to widzisz ale ja to widzę tak.

Ja widzę to tak , że gość przez 85% pobytu w Słupsku zostaje na zasłonach , a jak ktoś go mija ( np. Kikowski ) jak dziecko to się odwracam , ale jego inteligencja i cwaniactwo są bezcenne .
Władza imponuje tylko małym ludziom, którzy jej pragną, by nadrobić w ten sposób swoją małość. Człowiek naprawdę wielki, nawet gdy włada, jest służebnikiem.
Awatar użytkownika
Michal8686
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Michal8686 21 Kwi 2009, 22:37

Wracając do Bojana to miał mecz w którym zagrał 12 min , a miał prawie w każdej statystyce 0 tylko miał 5 fauli i 2 straty .
Awatar użytkownika
Michal8686
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Szwocher 21 Kwi 2009, 22:49

Za dużo cały czas mamy przestojów w grze. Przestoje mieliśmy już z Kotwicą, oni ich nie wykorzystywali (bo grali 6 praktycznie) w takim stopniu jak zrobił to w niedziele i dzisiaj Turów. Poza tym po niedzielnej pogoni za Turowem w następnych meczach jak już Turów odjedzie na +10/+15 to nie da się go już dogonić....

Ja i tak czuje, że jeszcze parę meczy i będę łysy :)
Awatar użytkownika
Szwocher
Młodzik
Młodzik

Postprzez Energa 21 Kwi 2009, 23:00

Michal8686 napisał(a):Wracając do Bojana to miał mecz w którym zagrał 12 min , a miał prawie w każdej statystyce 0 tylko miał 5 fauli i 2 straty .

No i ......co to ma do rzeczy????? Możesz powiedzieć (napisać) do jakiej konkluzji zmierzasz???? Bojan jest bardzo inteligentnym graczem, który pełni funkcje taktyczne. Wygrana zespołu nie polega jedynie na rzucaniu!! Chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę na czym polega nowoczesna koszykówka(a może to ja się mylę??). Gdyby opierać się tylko na statystykach, to zabrakłoby Czarnych na tym etapie rozgrywek!!!!

ps. "Zwycięstwo ma wielu ojców tylko porażka jest sierotą!!!!" Jest 1:1 i skupmy się na następnych meczach a nie na szukaniu winnych. Nowych graczy nie będziemy mieli więc wspierajmy Naszą Drużynę tak jak najlepiej potrafimy!!!
Moi zawodnicy uwierzyli w wasz krzyk i dlatego wygrali. Wy tu będziecie zawsze, my przyjdziemy i wyjedziemy ładnymi samochodami, ale wy zostaniecie i o was będzie opinia......
Energa
Młodzik
Młodzik

Postprzez Michal8686 21 Kwi 2009, 23:12

Energa napisał(a):
Michal8686 napisał(a):Wracając do Bojana to miał mecz w którym zagrał 12 min , a miał prawie w każdej statystyce 0 tylko miał 5 fauli i 2 straty .

No i ......co to ma do rzeczy????? Możesz powiedzieć (napisać) do jakiej konkluzji zmierzasz???? Bojan jest bardzo inteligentnym graczem, który pełni funkcje taktyczne. Wygrana zespołu nie polega jedynie na rzucaniu!! Chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę na czym polega nowoczesna koszykówka(a może to ja się mylę??). Gdyby opierać się tylko na statystykach, to zabrakłoby Czarnych na tym etapie rozgrywek!!!!

ps. "Zwycięstwo ma wielu ojców tylko porażka jest sierotą!!!!" Jest 1:1 i skupmy się na następnych meczach a nie na szukaniu winnych. Nowych graczy nie będziemy mieli więc wspierajmy Naszą Drużynę tak jak najlepiej potrafimy!!!

Do niczego nie zmierzam , tak jak Ty napisałem przed chwilą , że jest inteligentnym zawodnikiem , ale uważam ; że porażka ma swoich ojców , a dziś jednym z nich był Bojan . Jednak masz rację nie ma co szukać winnych ( prawda pod wpływem emocji skupiłem się trochę na wynajdywaniu winnych ) tylko trzeba się skupić na piątkowym i niedzielnym dopingu i wsparciu " Naszych Zawodników ".
Awatar użytkownika
Michal8686
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Myers 21 Kwi 2009, 23:14

Nie widac poprawy gry od meczu w 1/4 z Kotwica. Straszne bledy dzis i w 1meczu zalamuja mnie strasznie. Ciezko to nazwac wypadkiem skoro tracimy az tyle punktow. Nie przekona mnie nawet fakt jezeli ktos napisze ze rzuty byly oddawane przez rywala z trudnych pozycji. W obronie nie istniejemy i bedzie ciezko wygrac 2mecze w Slupsku.

Nie ukrywam ze nie podoba mi sie gra Czarnych w tym sezonie. Ja mam inna filozofie i spojrzenie na koszykowke. Z taka gra ten wynik to rewelacja bo 1-1 nie jest zle. Bardziej bol styl i gra zespolu. Ogladam kosza kilka lat i wiem czym to sie moze skonczyc takie podejscie w obronie. Zawracanie kija Cesnauskisem ze przegralismy bo jego nie bylo to jedno wielkie przeklamanie. Z Mantasem nie szlo juz w 1 meczu.

Szukanie winnych jednostek nie ma sensu skoro system obronny zawalil. Nie widzialem w zadnym ze spotkan jakiegos pomyslu na gre w defensywie. Rywale wchodza jak w maslo i penetruja bez umiaru nasz kosz. Ja nie mam zludzen ze z taka obrona, Turow wywiezie jedna wygrana z piekla.
Myers
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez martin 21 Kwi 2009, 23:33

Pod koszem mamy jedną wielką czarną dziurę, trzeba poszukać dobrego krawca aby ją załatać!!! Myślałem o Omaru, ale po dzisiejszym meczu to się zastanawiam czy on przypadkiem nie ma brata bliźniaka?
it s my live
Awatar użytkownika
martin
Junior
Junior

Miejscowość: Dublin

Postprzez Myers 21 Kwi 2009, 23:49

nie czepiajcie sie zadnego zawodnika, zawiodl caly zespol...
Myers
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Bilek 22 Kwi 2009, 08:19

A ja powiem tylko, parafrazując Jacksonika na ławce w parku - "Luuuuuuziiik" :D

Turowoi wychodzilo wszystko, nam nic. Po prostu. Takie mecze sie zdarzaja. Trudno. To my wygralismy wiecej niz powinnismy. To Turow przegral wiecej niz mial przegrac. To my mamy przewage wlasnego parkietu. To my wykonalismy plan w 100%.
Awatar użytkownika
Bilek
Moderator
Moderator

Postprzez CZARNUCH 22 Kwi 2009, 09:58

Ja tam Widze jeden pozytyw z tego MEczu!! MATEO KEDZO ZEBRAŁ W ATAKU I DOBIŁ!! PIERWSZA ZBIORKA W ATAKU!! Gratulacje:)

A tak ogolnie Jak juz nie idzie to na sile burks gra sam albo ciagle szuka benneta:) ogolnie miedzy meczem wczorajszym a niedzielnym jest jedna jedyna roznica:) Czarni nie trafiali "Magicznych rzutow" jak w niedziele:) a ogolnie gra wygladala tak samo:) po tych dwoch meczach widac Przewage turowa... Edney Robi wszystko z burksem, to Samo Bailey ktory caly sezon nic nie gral tylko dawal straty nagle okazuje sie swietnym rezerwowym. Liczmy na Cud Nad Słupia:)
<<<<<G>>>>> "Nobody Likes Me but That's ok Cause I don't like y'all anyway... And I don't like y'all anywayFuck all y'all!! !!! -50cent Hustler Baby
Awatar użytkownika
CZARNUCH
Młodzik
Młodzik

Postprzez Rychu#07 22 Kwi 2009, 10:09

Powiem tak- jestem dumny po dwóch meczach w Zgorzelcu, byłem na obu i takie pie.rdoloty Szefoszapa mnie smieszą- to ja Tobie współczuję dzieciaku, zachowujesz się jak moja babcia, serio, dopiero wstałem, a ona "o Boże oni nic nie grali, po co tam jechałeś, tyle kilometrów..." Gratuluje jesteś jak żywotna osiemdziesięciolatka :)

Jest 1-1, kto liczył na 2-0 przed niedzielnym spotkaniem? Bez żartów :)
Jest świetny wynik, a kibicom pozostaje zrobić więcej niż wszystko, by pomóc naszym utrzymać przewagę parkietu. Jest pomysł baloników? Fantastycznie, może uda się wytrzasnąć kasiorę na balony dla całej głównej... Jakie chcecie czerwone, czy w barwach?

Wczoraj bardzo szybko puściliśmy ten mecz, trochę szkoda, ale z drugiej strony trzeba do sytuacji podchodzić taktycznie- to są PO, nie ma co się zajeżdżać w meczu, w którym nic nie idzie.

Spójrzmy na skuteczność obu ekip w drugm meczu- naprawdę w Gryfii drużyny taką powtórzą?

No nic, ja jestem megazadowolony z przywiezionego wyniku, trochę straszy wczorajszy styl.
Teraz trzeba zrobić swoje- piekło!

P.S. Czarnuch, ogarnij funkcję "Shifta"- Twoich wpisów czytać nie idzie.
"Słuchaj mnie tam! Pokonałem się sam, oto wyśnił się wielki mój sen-
tysięczny tłum spija słowa z mych ust, kochają mnie..."

http://rychu07.czarni.slupsk.pl
Awatar użytkownika
Rychu#07
Moderator
Moderator

Postprzez ar90 22 Kwi 2009, 10:30

Rychu#07 napisał(a):Fantastycznie, może uda się wytrzasnąć kasiorę na balony dla całej głównej... Jakie chcecie czerwone, czy w barwach?

CZERWONE :D jestem za CZERWONYMI , nie zaden komunista ale piekło to piekło

co do meczu ... 1-1 to znakomity wynik i nie ma co narzekac ze przegralismy
ar90
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez General 22 Kwi 2009, 10:48

Kilka cytatow po meczu:

Gasper Okorn
To była ta sama gra, co dwa dni temu. Turów także prowadził, ale tym razem nie udało nam się wrócić do gry - mówił po meczu Gasper Okorn. - To nie był nasz wieczór. Nic nam nie wychodziło...
...To była dla nas dobra lekcja, nie zawsze się wygrywa, szczególnie w play off. Nie graliśmy pod specjalną presją, śpimy jak dzieci, z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku. Od połowy trzeciej kwarty było wiadomo, że przegramy. Dużo decydować się będzie w trzecim meczu, pierwszym w hali Gryfia.

Mateo Kedzo
Nie zagraliśmy wystarczająco mocno, jak dwa dni temu. Musimy wyciągnąć wnioski z tej porażki. Wracamy do siebie, do swoich fanów i wierzymy w zwycięstwo

Jeszcze gdzies przeczytalem, ze trener Okorn twierdzi, ze ostateczny wynik tej bitwy to 4:3. Mam nadzieje, ze w Slupsku to Czarni beda zwyciezac, ale bez pomocy kibicow, to raczej niemozliwe. Dlatego trzeba zrobic rzeznie i tyle. Plukac gardelka i do uslyszenia w piatek.
Awatar użytkownika
General
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Maksimus I 22 Kwi 2009, 11:01

Nie dziwi mnie Wasz hurraoptymizm. Czarni zrobili pstryczka i kibicom Turowa i znawcom koszykówki, któży w większości stawiali na 2:0 dla Turowa. Najbardziej bolące jest , przynajmniej dla kibica ze Zgorzelca, że drużyna przeciwna gra padakę przez 7 kwart a gra badzo dobry basket w jednej kwarcie i wywozi remis - to te jest sztuką. Mam nadzieję, że Turów odbije sobie przynajmniej jedna porażkę i przywiezie z "Gryfii" zwycięstwo. Oba zespoły fizycznie wytrzymają bo sa dobrze przygotowane jak sądzę. Zadecydują niuanse: dyspozycja dnia, skuteczność, lepsza obrona. Jeżeli Turów wygra w piątek może być po ptakach. Będzie to bardziej znaczyło, że pierwszy mecz był wypadkiem przy pracy Turowa. To teraz Czarni muszą- w piątek wygrać, Turow może. O niedzieli na razie nie myślę.
Mantas wyglądał bardzo dobrze tak więc powinien do piatku spokojnie zagrać. Okorn go raczej oszczędzał i tak jak wiekszośc napisała widząc, że sobie nie pogra w drugim spotkaniu nie było sensu go narazać. Moim zdaniem piatkowe spotkanie najprawdopodobniej zadecyduje o losach tej serii, choć wcale nie musi. Turów jest zespołem lepszym ma wiecej argumentów, ale jak widać nie musi awansować do finału. W sporcie trzeba mieć też szczęście.
Maksimus I
Młodzik
Młodzik

Postprzez Maksimus I 22 Kwi 2009, 11:08

Jeżeli Okorn stawia 4|: 3 to wiadomo na kogo stawia. Na Turów!
Maksimus I
Młodzik
Młodzik

Postprzez dany 22 Kwi 2009, 11:30

Maksimus I napisał(a):Najbardziej bolące jest , przynajmniej dla kibica ze Zgorzelca, że drużyna przeciwna gra padakę przez 7 kwart a gra badzo dobry basket w jednej kwarcie i wywozi remis - to te jest sztuką.

Co do drugiego meczu, owszem, przestało wpadać i potem to rzeczywiście wyglądało na padakę, ale napewno pamiętasz ile razy akcja Czarnych była tak rozegrana że np. Kedzo zostawał sam na lini 6,25. Pewnie znasz tez statystyki pierwszego meczu i masz porównanie do naszych, nie nazwałbym tego padaką. Więcej pokory, dlaczego nie możesz przyjąc do wiadomości że jakaś drużyna może być lepsza od Twojej i rozpatrujesz to w kategoriach fuksa, sztuki, cudu itp. ?
Dany
Awatar użytkownika
dany
Junior
Junior

Postprzez Maksimus I 22 Kwi 2009, 11:45

Wierz mi, że jeżeli Czarni przekonają mnie swoją grą, że są lepsi od Turowa. Napiszę to. Nie wiem czy pierwszy mecz to był cud, wypadek przy pracy, fuks. W praktycznie całym meczu Turów był lepszy, ale błedy trenerskie, dokoncentracja doprowadziły do porażki. Czarni mają okazję udowodnić swoja wyższość juz w piątek.Jak zagrają bardzo dobrze pokonają Turów bezapelacyjnie- przyznam, Tobie rację. Na dzień dzisiejszy po 2 spotkaniach uważam, że Turów jest zespołem lepszym.
Maksimus I
Młodzik
Młodzik

Postprzez Dezext 22 Kwi 2009, 11:50

Balony... mysle ze swietny pomysl. Bardzo fajnie to wyglada. a o meczu ypowiedzialem sie wczesniej :PP
Nie placzcie bo jest dobrze !! wywalczone 1;1 z takim mocnym zespolem u nich to jest dobry rezultat. Odwazyl bym sie nawet pwiedziec ze bardzo dobry.
Dezext
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez BED 22 Kwi 2009, 12:20

Maksimus I napisał(a):Wierz mi, że jeżeli Czarni przekonają mnie swoją grą, że są lepsi od Turowa. Napiszę to. Nie wiem czy pierwszy mecz to był cud, wypadek przy pracy, fuks. W praktycznie całym meczu Turów był lepszy, ale błedy trenerskie, dokoncentracja doprowadziły do porażki. Czarni mają okazję udowodnić swoja wyższość juz w piątek.Jak zagrają bardzo dobrze pokonają Turów bezapelacyjnie- przyznam, Tobie rację. Na dzień dzisiejszy po 2 spotkaniach uważam, że Turów jest zespołem lepszym.

Pytanie?
Jak będzie wyglądała gra Turowa jak na dzień przed meczem zostaniecie z jednym rozgrywającym?
Nie zapominaj chłopie o tym jeżeli chcesz być obiektywny. Czarnym załamała się cała rotacja.
Dodatkowo Tyus miał dużo więcej swobody. A nie było czasu na żadne zmiany taktyki - stąd aż taka różnica.

A dzień wcześniej do błędów waszego sztabu trenerskiego, dokoncentracji (może raczej niemocy) dopisz
znakomite posunięcia trenerskie Okorna i koncertową grę naszej drużyny aby mieć pełen obraz meczu.
Stare porzekadło mówi, że gra się tak jak przeciwnik pozwala.

Zresztą - lekceważcie nas dalej :]
pozdrowił
Awatar użytkownika
BED
Administrator
Administrator

Postprzez Maksimus I 22 Kwi 2009, 12:48

Ależ jestem obiektywny. Wiem co to znaczy stracić zawodnika. W pierwszym meczu w Turowie nie zagrał Milijkovic- niestety dalej odczuwa skutki kontuzji- i po zejściu Alexa - po 5 faulu system sie w Turowie posypał. Kilka szalonych rzutów i zrobił się remis. Poza tym nikt Was nie lekceważy. Rozdajecie karty, gracie u siebie przy wsparciu ponad 3 tys. fanów, nic tylko pokonać dwukrotnie Turów. będę się trzymał tylko wersji Edneya- zagrają skoncentrowani, przezwyciężą presję pokonają Czarnych w "Gryfii". Poza tym piątkowy mecz bedzie trudny w sferze psychiki. Równie dobrze Czarni mogą sie zagotować i nie wytrzymać presji. Reasumując- nawet powrót Cesnauskisa nie powinien przeszkodzić Turowowi przynajmniej raz pokonać Czarnych na ich gorącym terenie. Kwestia który- jeżeli w piatek Turów wygra Czarni raczej polegną 4:1. Tak więc nikt Was nie lekceważy. Był zimny kubeł w niedzielę i teraz Turów będzie czujny jak ważka. Trzeba zagrać spokojnie, z rozwagą- Edney to potrafi.
Maksimus I
Młodzik
Młodzik

Postprzez BED 22 Kwi 2009, 12:56

Okey.
Jeszcze tylko dodam.
Co innego stracić zawodnika - a co innego stracić ROZGRYWAJĄCEGO !
Straćcie Tyusa - to pogadamy.

Stylem Czarnych jest gra na dwóch równorzędnych rozgrywających i zmiana rytmu gry.
Ułożony Cesnauskis na zmianę z szaleńczym Burksem.
Takie osłabienie w takim momencie to strzał w kolano.

Na meczach z Wami będzie pewnie ze 4 tysiące.
Macie trzykrotnie większy budżet. Ciągle jesteście faworytem i to Wy Musicie
A my skromnie tylko możemy. ;P
Awatar użytkownika
BED
Administrator
Administrator

Postprzez Przemas 22 Kwi 2009, 13:01

No tak a Czarni nie bd czujni jak wazka :) My gramy slabo na wyjazdach-a to zadna nowosc. Wy bd musieli sie zmierzyc z nie tylko wielkimi ambicjami naszych zawodnikow ale takze z wielkim tumultem kibicow i sauna na hali. Okorn przegral tylko 1 w Gryfii wiec tez to o czyms swiadczy. Niewatpliwie bd to zaciete mecze do ostatniej sekundy i kto wytrzyma presje ten wygra mecz w Słupsku.

Pozdro
Charles Barkley o otyłym Oliverze Millerze: ''Nie jest w stanie nawet doskoczyć do obręczy, jeśli nie leży na niej Big Mac''
Przemas
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Maksimus I 22 Kwi 2009, 13:03

Tylko że jak Cesnauskich zszedł ( zdrowia życzę- i z tego co widziałem jest OK.) pozostał tylko Burks- gra Czarnych była dobra, lepsza niż z Mantasem. Ta kontuzja niejako odwróciła losy meczu, choć nie tylko to zawazyło. Zobaczymy jak będzie w "Gryfii". wtedy bedzie łatwiej o obiektywizm.
Maksimus I
Młodzik
Młodzik

Postprzez MZK'S CZARNI 22 Kwi 2009, 13:07

Rychu#07 napisał(a):Jest pomysł baloników? Fantastycznie, może uda się wytrzasnąć kasiorę na balony dla całej głównej... Jakie chcecie czerwone, czy w barwach?

Pomysł wydaje mi się być świetnym, efekt naprawdę dobry...
...Kilka fot z takich akcji...
http://archiwum.legialive.pl/photos2/03 ... e1_f13.jpg
http://photo.foto.ziolo.eu/view/2008/01 ... c7917b.jpg
http://lh6.ggpht.com/_Nhm0CsdwwUk/SRmwz ... yIDM/12049
http://lh3.ggpht.com/_Nhm0CsdwwUk/SRm15 ... Ow9Q/12293

P.S. Na pewno zakup 3000 balonów to spory wydatek, a może Energa by nam je zafundowała...?!
...Ewentualnie jak sponsor by się nie zgodził to jakaś składka... ;/
...Co wy na to?
Awatar użytkownika
MZK'S CZARNI
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Maksimus I 22 Kwi 2009, 13:11

co do budżetu- nie ma oficjalnych, potwierdzonych danych co do jego wysokości. W kuluarach mówi się, że nie jest taki jak podają media- tak więc z tym 3 krotnie wyższym- bym się wstrzymał. Swoją drogą holding mógłby wyłozyć 10 krotnie wiekszy niz jest- ale na to nie pozwoli opinia publiczna. Tak więc sądzę ze Turów ma 6-8 mln budżet.
Aby wygrac z Turowem, Wy musicie a my mozemy w piątek, bo do niedzieli jeszcze 40 min a może więcej sportowej walki na parkiecie
Maksimus I
Młodzik
Młodzik

Postprzez turysta 22 Kwi 2009, 13:49

Maksimus... Jakoś nie dociera do mnie ani jeden Twój argument. Byłem na meczu i widziałem zadowolone miny przy 61-40 dla was. Potem widziałem tych samych ludzi...tzn. stali w tych samych strojach ale to tylko stroje ( ubiory ) stały.
Jakbyś tego nie komentował macie większy budżet. Czy jest on większy od naszego o 100, 200,300 tysięcy czy o milion i tak wychodzi na to, że jest większy :). Dalej my możemy, wy musicie :). To wy jesteście dwukrotnym finalistą i w myśl zasady- do trzech razy sztuka, to wy chcecie w swoim 3 finale być mistrzem. Niestety weź pod uwagę, że do trzech razy sztuka może tez oznaczać, że was tam nie będzie po raz trzeci.
Macie lepszy skład to nie ulega wątpliwości, szerszy i bardziej doświadczony ? Czarni mają skład taki jaki mają, złożony przez 2 trenerów z czego ten 2 musi grać spadkiem po 1, uzupełnionym w trakcie sezonu rekonwalescentami.
Turkiewicz śledził tok przygotowań Saso od początku i ma lepsze rozeznanie w drużynie i zawodnikach od Okorna.
Chciałbym zatem widzieć 7 spotkań, zaciętych, dobrych i nie zakłócanych takimi sporami.
Każdy kibicuje swojej drużynie i niech tak zostanie a włażenie na forum i napinki typu my jesteśmy super, tylko wygrać z wami nie potrafiliśmy w niedzielę lejąc was jak chcieliśmy (61-40)...więc tacy super nie jesteście :).
Powinęła się noga raz powinie się i 4 razy :). Graliście 7 kwart super i co? My zagraliśmy 1 i dogrywkę i jest remis. Zresztą czy one były takie super w pierwszym meczu? Przecież nie wygrywaliście 30-40 punktami po 3 kwartach. Natomiast 14 punktów do odrobienia to już Czarni odrabiali :)
Jeśli nie zagramy w finale to jakoś w głowę sobie strzelał nie będę bo po poprzednim i połowie tego sezonu miejsce, w którym jesteśmy jest nagrodą a nie karą.
Pozdrawiam.
Eh...Ciemno,zimno i do domu daleko...

http://s8.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=135036
turysta
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez losmen 22 Kwi 2009, 14:55

Plan wyjazdu zrealizowany w 100 procentach. Zyskalismy przewage parkietu, teraz wszystko w naszych rekach. Recepta na final jest prosta, nie oddac Gryfii i jestesmy w finale, bo jednego jestem pewien-drugi raz w Zgorzelcu nie wygramy.
Wszystko rozstrzygnie sie na naszej slupskiej ziemii, duuuzo zalezy od nas. Takze Panowie w gore serca!!! i od pierwszej mozliwej okazji pelna jazda na sedziow, oby nam nikt zwyciestwa nie ukradl (vide PO z Anwilem).
Jeszcze nigdy tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu. 17.05.2006
"Nie mniejszą wagę ma zwycięstwo odniesione przez plan wodza niż mieczem." Juliusz Cezar
Awatar użytkownika
losmen
Moderator
Moderator

Postprzez Maksimus I 22 Kwi 2009, 15:08

Turysto skoro nie dociera żaden mój argument to wychodzi na to że piszę niezrozumiale- troche przykre. Nie wchodzę na Wasze forum, aby się napinać i za wszelka cenę udowadniać wyższość Turowa, któremu kibicuję. Napiszcie, że jest ono przeznaczone "Tylko dla Słupszczan" badź ich sympatyków i wchodził nie będę.
Ambicje Wasze jak i Nasze sa takie same- chcemy być w finale i powalczyć o złoto, budżet to tylko pochodna, karta dla malkontentów, którzy w razie porażki winą obarczają mały budżet klubu bądź na odwrót. To że my jesteśmy wicemistrzem Polski a Wy brązowym medalistą nie ma znaczenia, tak samo jak fakt, ze wy jesteście 10 lat w lidze a my 5. Wazne to co jest teraz i w tym sezonie. Historię zostawmy kronikarzom, budżet finansistom i analitykom.
Moim zdaniem Turów po 2 meczach zrobiła na mnie lepsze wrazenie i na niego stawiam. A argumenty że Okorn otrzymał w spadku takich a nie innych zawodników jest małym argumentem. Bo to przecież Okorn miał zjeść na dzień dobry Turkiewicza, który budował skład z Edneyem i Stefańskim, mając całkowicie rozbity zespoł mentalnie znacznie później niż Gaspar. Słoweniec miał wiecej czasu aby dograc kazdy szczegół.
Ok. to wyglada mi na słowne przepychanki. Do zobaczenia w "Gryfii".
Maksimus I
Młodzik
Młodzik

Postprzez gornik1236 22 Kwi 2009, 15:27

A mi by sie marzylo trojkolorowe pieklo ;p od gory niebieski w polowie czarny i na koncu czerwony :D fajnie by wygladalo jak flaga;p, albo mozna dac vipom balony a nam falge;p tylko nie wiem kto na viapch bedzie mial sile napompowac takiego balona!:D
"Koń, który wciąż wygrywa, wygra i tym razem" G.Okorn
Awatar użytkownika
gornik1236
Junior
Junior

PoprzedniaNastępna

Wróć do Drużyna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość