Półfinał czas zacząć, czyli CZARNI SŁUPSK - TURÓW ZGORZELEC

Ekstraklasa, młodzież, klub i cała otoczka

Moderatorzy: grabek, Bilek, Rychu#07, losmen

Kto zostanie finalistą Mistrzostw Polski?

Razem głosów : 0

Re: Półfinał czas zacząć, czyli CZARNI SŁUPSK - TURÓW ZGORZELEC

Postprzez Cesnauskis7 20 Kwi 2009, 15:34

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /514558874 - no to będzie trochę trudniej, jeśli Mantas nie zagra. A wszystko się wyjaśni przed meczem. Co za nie fart ;(
fanka Czarnych...
Niebiesko - Czarno - Czerwoni
Awatar użytkownika
Cesnauskis7
Junior
Junior

Miejscowość: Słupsk

Postprzez gornik1236 20 Kwi 2009, 15:35

Ja nie wiem wlasnie jak wyglada lysa czacha u mnie ;p ale moze sie przekonam:D i mnie mama z domu wyje*ie, a mialem zapuszczac!..:D:D
"Koń, który wciąż wygrywa, wygra i tym razem" G.Okorn
Awatar użytkownika
gornik1236
Junior
Junior

Postprzez Bilek 20 Kwi 2009, 16:08

Cesnauskis7 napisał(a):http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090420/CZARNI/514558874 - no to będzie trochę trudniej, jeśli Mantas nie zagra. A wszystko się wyjaśni przed meczem. Co za nie fart ;(

Ja wiem czy tak trudniej? :) Paradoksalnie najlepsza rzecza w tym meczu jaka sie przydarzyla naszej druzynie, byla kontuzja Mantasa. Gdy Cesnauskis siadl na lawie druzyna dopiero zaczela grac, odrabiac, wygrywac - moze to kwestia mobilizacji i motywacji Burksa, moze zmienil sie styl naszej gry, niewazne. Wazne, ze bez niego gra wygldala o niebo lepiej.

Nie zmienia to niestety faktu, ze Mantas to "zawodnik, sztuk 1" i kazdy sie przyda w tak morderczej, moze nawet 6-7 meczowej batalii. Zmiana dla Burksa jest niezbedna, Turow go zajedzie.
Awatar użytkownika
Bilek
Moderator
Moderator

Postprzez Zbych 20 Kwi 2009, 17:31

Wciąż nie mogę uwierzyć w to co się wczoraj stało. Przyznam, że gdy Turów prowadził 21pkt to już nie wierzyłem w zwycięstwo, mało tego powoli dochodziły do mnie jakieś dziwne myśli, że i w tym sezonie więcej jak brąz nie ugramy. Myliłem się i bardzo się z tego cieszę! Wiem, wiem brak wiary. IV kwarta oraz dogrywka naprawdę świetne w naszym wykonaniu. Bennett - nasz LeBron no i mistrz końcówek co dało się zauważyć we wcześniejszych meczach. Burksowi nie wchodziło nic aż tu nagle dwie znakomite trójki oraz wejścia pod kosz(drugi to chyba półdystans). Booker po raz kolejny świetny mecz i punktowy i pod koszem. Jedyne co mnie martwi to kontuzja Mantasa i beznadziejna forma Omara. Mateo również dobry mecz. Ogólnie mecz był kozakiem. Jeszcze raz sorry za nie dowierzanie i chylę czoło. Ach marzy mi się wygrana we wtorek :)
Awatar użytkownika
Zbych
Młodzik
Młodzik

Postprzez Horto_Mag!ko 20 Kwi 2009, 17:59

MisticKlin napisał(a):Witam Was!...
Możecie się dziwić,że Wam kibicuję,ale moja mama urodziła się koło Słupska,więc mam prawo Wam kibicować. :zęby:

Pozdro dla mamy ! :]
Wczorajszego meczu nie opiszą żadne słowa.. ;) Może ewentualnie kosmos się nadaje :)
Awatar użytkownika
Horto_Mag!ko
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez BED 20 Kwi 2009, 18:04

Bilek napisał(a):Ja wiem czy tak trudniej? :) Paradoksalnie najlepsza rzecza w tym meczu jaka sie przydarzyla naszej druzynie, byla kontuzja Mantasa. Gdy Cesnauskis siadl na lawie druzyna dopiero zaczela grac, odrabiac, wygrywac - moze to kwestia mobilizacji i motywacji Burksa, moze zmienil sie styl naszej gry, niewazne. Wazne, ze bez niego gra wygldala o niebo lepiej.

Paradoksalnie sie zgadzam ;)
Choć jeszcze z Mantasem również odrobiliśmy znaczną część z tych 21 oczek.

Mecz wygraliśmy wariackimi akcjami w końcówce.
Streetballową grą 1 na 1, rozciąganiem strefy podkoszowej i penetracjami 1 na 3, desperackimi niekiedy rzutami za 3 z nie do końca dobrych pozycji.O dziwo prawie wszystko nam wchodziło
- sytuacja odwrotna w stosunku do początku 3 kwarty kiedy to wszystko wchodziło Turkom a nam nic.
Mantas gra bardziej ułożoną koszykówkę, i takie wariactwo nie wchodziłoby pewnie w grę.

w meczu nr 2
ew. Strata Mantasa stworzy nam spory problem.

- Burks będzie musiał dłużej rozgrywać - od razu zmaleje jego agresja w obronie.
- Ktoś będzie musiał go zastępować momentami na rozegraniu (Bakić i Bennet)
Obu nie wychodzi to najlepiej - do tego spadnie ich wartość w ataku za to wzrośnie liczba naszych strat i kontr Turowa.

Turów będzie zdesperowany i zacznie od razu ostro - będzie chciał sobie szybko wyrobić przewagę.
i wrócić w dobrym stylu do gry o finał.
Jeśli im na to nie pozwolimy - i będziemy utrzymywać stan bliski remisu to zaczną im się trząść gacie
co w rezultacie może dać nam zwycięstwo. Uważam, że jest to realne. Tylko trzeba grać na luziku.
To oni czują presję.

Są przecież o tyle lepsi że to był tylko wypadek przy pracy ;)
Awatar użytkownika
BED
Administrator
Administrator

Postprzez slupszczanin 20 Kwi 2009, 20:01

no proszę jak szybko zapominamy mecze, w których to Mantas ciągnął grę całego zespołu. Ostatnio rzuty mu nie siedzą, ale wierzę że pokaże jeszcze na co go stać w najbliższych meczach.
Awatar użytkownika
slupszczanin
Młodzik
Młodzik

Postprzez Ihman 20 Kwi 2009, 20:22

slupszczanin napisał(a):no proszę jak szybko zapominamy mecze, w których to Mantas ciągnął grę całego zespołu. Ostatnio rzuty mu nie siedzą, ale wierzę że pokaże jeszcze na co go stać w najbliższych meczach.

Nikt nic nie zapominał!
Mantas gra bardzo dobrze w poukładanej koszykówce, takiej Igorowej. Gra też dobrze w meczach gdzie rozwaga jest potrzebna.

W meczu z Turowem potrzebny był jednak ZRYW i szaleństwo, a kto się do tego lepiej nadaje jak nie Amerykanie?

Na szczęście to tylko krwiak, bolesne ale nie wykluczające z rywalizacji.
Zapraszam na nową wersję www.e-coach.pl :)
Awatar użytkownika
Ihman
Junior
Junior

Postprzez jaca 20 Kwi 2009, 20:43

No to - jeśli finał - golimy łepetyny :green:

Jasnym jest dla mnie, że wygrane ostatnio mecze, to ( nie umniejszając niczego graczom ) wielka zasługa rudzielca ze Słowenii. Jego taktyka święci tryumfy. Vivat Gasper Okorn ! Wiwat Rudzielec ! :green:

A teraz chwila na ochłonięcie - jutro będzie ciężko powtórzyć victorię, jako że Turów to nie grupka przypadkowych kolesi z podwórka. Turów Zgorzelec, proszę Państwa - to klasowy zespół, z wieloma indywidualnościami. Drugi raz nie pozwolą sobie na takie błazeństwo (bo że się zbłaźnili przed całą koszykarską Polską - nie ulega wątpliwości ). Czeka nas więc ciężki mecz, a droga do finału będzie dłuuuuga i wyboista. Ci, którzy w III q bluźnili, zaś teraz pieją z zachwytu - niech szybciutko zejdą na ziemię i nie piszą tu bzdur o łatwym 4 - 0. Koniec napinania klat po nie swoje ordery.

Ps. Sędziowie, tak między nami mówiąc, "ukradli" naszej drużynie 8 pts ( "zbiórka" znad obręczy przy rzucie Mentosa za trzy, po której poszła kontra, oraz "z dupy wzięty" faul Antonio, przy rzucie za trzy turowian, akcje powtórzone w tv, idealne ujęcia kamer, brak najmniejszych wątpliwości ). Na szczęście mamy chłopaków z charakterem, co widać, słychać, ...i czuć :green:
http://jaca.czarni.slupsk.pl/
Na tym polega wartość życia, że płaci się za nie nawet życiem.Karel Capek
I już nigdy nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czarne - czarne ! Jarek Kaczorek
Awatar użytkownika
jaca
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez góral78 20 Kwi 2009, 21:20

Whisky napisał(a):
Posadzili nas fantastycznie... po przekątnej od ławki,

A kto po końcowej syrenie pierwszy pognał w tamtą stronę pozdrowić? Wyglądał jak Kedzo.

pierwszy do nas podbiegł Marcin Sroka
nie zostawił spadkobierców ani łez po swoim trupie, bowiem wiele spraw miał w sercu ale jeszcze więcej w d...
góral78
Młodzik
Młodzik

Miejscowość: Wrocław

Postprzez Ihman 20 Kwi 2009, 21:54

jaca napisał(a):No to - jeśli finał - golimy łepetyny :green:

Cała Gryfia na Łyso. :o
Zapraszam na nową wersję www.e-coach.pl :)
Awatar użytkownika
Ihman
Junior
Junior

Postprzez jaca 20 Kwi 2009, 22:11

Powiem więcej - golimy, a to co zostanie ( łyse pały znaczy ) malujemy na tricolours ! :green:
I już nigdy nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czarne - czarne ! Jarek Kaczorek
Awatar użytkownika
jaca
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez gosc 20 Kwi 2009, 22:53

Rychu#07 napisał(a):
gornik1236 napisał(a):Jak to powtorzycie we wtorek gole czache na lyso a co!:D Słupsk tanczy i spiewa!:D

Już w styczniu powiedziałem, że jeśli bedzie finał, to czacha łysa. Jest nas kilku. Najgorsze w tym, że ja wiem jak wyglądąm łysy :D
Szef mnie z roboty wyj.ebie :P

wiecie co, ja tez gole jakby co :P
CZARNI SLUPSK FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!Image
Awatar użytkownika
gosc
Junior
Junior

Postprzez Marry 20 Kwi 2009, 22:55

gosc napisał(a):
Rychu#07 napisał(a):
gornik1236 napisał(a):Jak to powtorzycie we wtorek gole czache na lyso a co!:D Słupsk tanczy i spiewa!:D

Już w styczniu powiedziałem, że jeśli bedzie finał, to czacha łysa. Jest nas kilku. Najgorsze w tym, że ja wiem jak wyglądąm łysy :D
Szef mnie z roboty wyj.ebie :P

wiecie co, ja tez gole jakby co :P

Oszalałeś przecież ty swoje włosy zapuszczałeś dwa lata :) Ale cóż jak mus to mus :green:
ŻYCIE STANIE SIĘ CIEKAWSZE GDY PRZEKROCZYSZ PROGI TWIERDZY !!!
Awatar użytkownika
Marry
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez mir002 20 Kwi 2009, 22:57

piszę się na to!! :green:
Czarni My Wierzymy !!!
"I always like something that's sleek, that's creative, that's sharp and precise.. because that's the way I play." - kb24
Awatar użytkownika
mir002
Junior
Junior

Miejscowość: Kępice

Postprzez grabek 20 Kwi 2009, 23:22

To co wczoraj przeżyłem w Zgorzelcu zapamiętam do końca życia :) Coś niesamowitego...

Teraz jesteśmy w o tyle dobrej sytuacji, że jutro to Turów musi, my możemy. Wierze jednak, że uda się wygrać. Musimy wykorzystać okazje. Oni będą grali pod presją a wtedy gra się niezwykle ciężko. Nie widzę w tym zespole Turowa, zawodnika który w takim momencie weźmie ciężar gry na siebie i zrobi różnice tak jak wcześniej robił to Logan z Kelatim. Edney jest stary i po wczorajszej gonitwie było widać jak oddycha rękawami. Dużo zależy od jego kontroli tempa gry. W ataku Edney nie jest tak groźny. Potwierdziło się tez to , że mamy przewagę w postaci trenera. Turkiewicz jest tak samo utalentowanym trenerem jak Chudeusz :) Jeżeli uda się jutro zatrzymać grającego trenera, czyli Tyusa, to może być dobrze.

Jak jutro znowu będzie okazja aby dobić rywala to musimy to zrobić z zimna krwią. Jeżeli jednak nie uda się wygrać, to tragedii nie będzie. Będą dwa kolejne mecze w Słupsku i już my, kibice zrobimy wszystko aby zniszczyć rywala.
Awatar użytkownika
grabek
Moderator
Moderator

Postprzez Dj_SnAkE 20 Kwi 2009, 23:26

A i ja w Angli ogole i na mecz przylece finalowy bo co tam funty przy finale :D Cena biletu i sciecia wlosow niegra roli :D
JeśliCośKochaszPuśćToWolneJesliDoCiebieWróciJestTwojeJesliNieNigdyNiebyłoTwoje...Image
Awatar użytkownika
Dj_SnAkE
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Miejscowość: Ustka

Postprzez Przemas 21 Kwi 2009, 00:01

No to skoro wszyscy maja sie tak ogolic w takim razie i ja sie poswiece i skosze czache :)))
Charles Barkley o otyłym Oliverze Millerze: ''Nie jest w stanie nawet doskoczyć do obręczy, jeśli nie leży na niej Big Mac''
Przemas
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Marry 21 Kwi 2009, 00:42

Tak jeszcze raz oglądając dogrywkę zauważyłem, że z 10 pkt jakie zdobył Antonio 7 z nich zaaplikował właśnie w dogrywce :D
Awatar użytkownika
Marry
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez dany 21 Kwi 2009, 08:01

Musze to zobaczyć, co że daleko i w pracy masę roboty, do tej pory nie moge sobie darowac że nie widziałem 2-go meczu we Wrocławiu, a więc do zobaczenia w Zgorzelcu
Dany
Awatar użytkownika
dany
Junior
Junior

Postprzez Rychu#07 21 Kwi 2009, 08:24

dany napisał(a):Musze to zobaczyć, co że daleko i w pracy masę roboty, do tej pory nie moge sobie darowac że nie widziałem 2-go meczu we Wrocławiu, a więc do zobaczenia w Zgorzelcu

O o o, mam to samo- chłopaki opowiadają sobie, jak to super było na tym drugim meczu, co to za emocje i w ogóle. A ja przed plk.pl. Także nie ma co kusić Losa i ryzykować przegapienia być może historycznego spotkania.
Widzimy się za 90 minut.
"Słuchaj mnie tam! Pokonałem się sam, oto wyśnił się wielki mój sen-
tysięczny tłum spija słowa z mych ust, kochają mnie..."

http://rychu07.czarni.slupsk.pl
Awatar użytkownika
Rychu#07
Moderator
Moderator

Postprzez losmen 21 Kwi 2009, 08:36

slupszczanin napisał(a):no proszę jak szybko zapominamy mecze, w których to Mantas ciągnął grę całego zespołu. Ostatnio rzuty mu nie siedzą, ale wierzę że pokaże jeszcze na co go stać w najbliższych meczach.

Prosze nie prowokujcie mnie takimi tekstami. Nie w tym momencie sezonu, nie w takiej chwili i nie po takim meczu :)

BRAWO Czarnuchy za charakter !!!
Jeszcze nigdy tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu. 17.05.2006
"Nie mniejszą wagę ma zwycięstwo odniesione przez plan wodza niż mieczem." Juliusz Cezar
Awatar użytkownika
losmen
Moderator
Moderator

Postprzez Michal8686 21 Kwi 2009, 09:15

losmen napisał(a):

Prosze nie prowokujcie mnie takimi tekstami. Nie w tym momencie sezonu, nie w takiej chwili i nie po takim meczu :)

A co Cię tak prowokuje ??? To prawda przecież , że w przekroju całego sezonu Mantas ciągnął zespół i był najrówniej grającym zawodnikiem .
Władza imponuje tylko małym ludziom, którzy jej pragną, by nadrobić w ten sposób swoją małość. Człowiek naprawdę wielki, nawet gdy włada, jest służebnikiem.
Awatar użytkownika
Michal8686
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez grabek 21 Kwi 2009, 09:33

Michal8686 napisał(a):
losmen napisał(a):

A co Cię tak prowokuje ??? To prawda przecież , że w przekroju całego sezonu Mantas ciągnął zespół i był najrówniej grającym zawodnikiem .

Nie sadzę aby Mantas przez CAŁY sezon grał równo i ciągnął zespól. Owszem, miał mecze gdzie robił różnice, ale miał też takie w których nie robił tej różnicy. Takie opinie są bardzo mocno naciągane. Kilku zawodników miało swoje pięć minut. Nikt chyba nie grał w przekroju całego sezonu równo. Mantasowi zdarzały się mecze słabsze. DB początek sezonu (oprócz meczu z PBG) miał średni. Mateo do czasu kontuzji grał wybornie a potem dopiero w niedziele zagrał na swoim poziomie. Także nie ma zawodnika który grałby cały sezon równo. Najbliżej takiej opinii może być DB, który od 15 spotkań rzuca zawsze więcej niż 10 oczek. I nie mówcie że Mantas ciągnął zespół w meczach np z Anwilem, Koszalinem czy w Pre PO. Robił to Bennet. On brał na siebie odpowiedzialność za zdobywanie punktów i to robił w DECYDUJĄCYCH MOMENTACH. Mantas jest dżokerem wchodzącym z ławki. Dużo dają jego wejścia drużynie ale mówienie że gra najrówniej i on ciągnie zespół jest zwyczajnie przekłamaniem. Jest po prostu kluczowym zmiennikiem.
Awatar użytkownika
grabek
Moderator
Moderator

Postprzez Bilek 21 Kwi 2009, 10:27

http://plk.pl/?sub=player&id=986&c=gameaftergame

tu najlepiej widac, jak to jest naprawde z rownoscia mantasa. Dla porownania mozna spojrzec na Bennetta. Mantas w wielu przypadkach kazdy swoj dobry mecz natychmiast rehabilituje beznadziejnym, ale mozna na to spojrzec z drugiej strony - kazdy beznadziejny rehabilituje dobrym. Tylko, ze rowno grajacemu zawodnikowi taka sinusoida nie przystoi.

Jak wygląda forma Mantasa? Tak:Image
Awatar użytkownika
Bilek
Moderator
Moderator

Postprzez turysta 21 Kwi 2009, 10:32

Witam. Hm... Mantas Mantasem a mnie zastanawia cały czas Omar. Jakoś nie wierzę, że zapomniał jak się gra w kosza ale faktycznie jest sztuką w składzie i to dość kosztowną. Chyba ciężko mu się pogodzić, że już nie jest filarem zespołu bo na jego 4/5 są lepsi ( teoretycznie ). Jakoś gra bez wiary w to co robi tak wyglądał w niedziele, z boku, bez życia i zaangażowania na boisku... Staty same 0 na 5 minut gry. Liczę po cichu, że się ocknie.
Pozdrawiam.
Eh...Ciemno,zimno i do domu daleko...

http://s8.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=135036
turysta
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez defender 21 Kwi 2009, 10:39

Dla równowagi porównanie Mantasa z Antonio:
http://plk.pl/?sub=player&id=2166&c=com ... therplayer (wybierzcie na dole Mantasa i kliknijcie strzałkę)
Ale to są tylko statystyki.
Dla mnie brak Mantasa to duża strata. Inaczej przeciwnik przygotowuje się do meczu jak wie, że mamy jednego rozgrywajka (AB), a inaczej jak może się spodziewać wejścia Mantasa, który gra zdecydowanie odmiennie od AB.
defender
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez jaca 21 Kwi 2009, 11:33

Teraz, gdy potrzebna jest pełna mobilizacja - roztrząsanie, co jest bardziej przydatne do obiadu : sól, czy pi.eprz - mija się z celem. Niezależnie od prywatnych oopinii i animozji - każdy zawodnik przeciw takiemu rywalowi, jak Turów, jest przydatny. Choćby tylko wchodził jako słup i dawał dwie-trzy minuty oddechu zmiennikowi. To jest właśnie ta różnica, o której tu piszą niektórzy. To jest właśnie ten jeden jedyny punkcik, który dał nam wygraną w niedzielę. Teraz Mentosa może zabraknąć - i to niestety robi różnicę, ale na korzyść Turowa. Inne gadanie - to zwykłe brednie. Od wyrobionych koszykarsko kibiców oczekuję mniej prywatnych kłótliwych i zaczepnych wypowiedzi - za to więcej pozytywnego zaangażowania. Szczególnie, że w tej fazie PO musimy być silni jednością - jak nigdy dotąd. Hough !

PS. Wybiera się ktoś na 18.00 do Maracany, bo niechciałbym siedzieć przed telebimem jak kołek. Samemu kiepsko się żłopie piwsko :green: .
Ostatnio edytowany przez jaca, 21 Kwi 2009, 12:07, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
jaca
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez nesz 21 Kwi 2009, 12:00

Co do wahań formy Mantasa to Okorn przecież nie jest niewidomy... ;) Mamy naprawdę ten luksus i swobodę że możemy kończyć mecze w optymalnie najlepszej tego dnia piątce.Jest z kogo wybierać i nie jesteśmy na nikogo 'skazani' , czego nie można powiedzieć choćby o Anwilu we wczorajszej potyczce z APS.Podsumowując...jest to mimo wszystko osłabienie bo Mantas w każdej chwili grozi rzutem czy dobrym podaniem i co najważniejsze daje odpocząć Tonemu...W sytuacji gdy gra rywala opiera się w dużej mierze na rozgrywającym brak zmiennika na tą newralgiczną pozycję może być niestety widoczny.
'I'm in between, but way more fresher
With way less effort
Cause when you try hard,
That's when you die hard
Ya'll homies looking like "Why God?"
When they reminisce over you, my God...'
Awatar użytkownika
nesz
Młodzik
Młodzik

Miejscowość: las palmas

Postprzez MZK'S CZARNI 21 Kwi 2009, 12:50

Ja osobiście marze (oczywiście marze, ale kto wie?!)o takim 4-0 dla Czarnuchów, jednak jakby pięknie było zwyciężyć dziś, następnie w piekielnej piątkowej Gryfii a na koniec w niedziele po arcy wyrównanym spotkaniu i rzucie w ostatniej sekundzie meczu, dającym awans do finału...wyobrażacie sobie jak olbrzymia była by radość, jak wielka była by feta w Słupskiej Gryfii, chyba większa gdy zdobywaliśmy brąz, ta to była niezapomniana...
Ja sobie tak marze... a już dziś, kto wie czy nie kluczowy mecz dla pary Turów-Czarni.
Emocje po niedzielnym spotkaniu jeszcze nie minęły, a tu już kolejna dawka wielkiej adrenaliny...
Jak zagrać by wygrać?!...
...Na pewno Zgorzelec będzie od początku chciał narzucić swój styl, na pewno będzie chciał od początku zacząć bardzo agresywną obroną, na pewno będzie chciał byśmy z pierwszym gwizdkiem się przestraszyli...
...Co więc mamy zrobić...dzielnie odpierać ich ataki?! - Na pewno, jednak powinniśmy także wyjść nieprawdopodobnie skoncentrowani i z wiarą w zwycięstwo...Absolutnie nie powinniśmy ich się bać, wręcz przeciwnie to oni powinni bać się nas...
Mecz trzeba zacząć skutecznie, bez chaosu ze 100% koncentracją...i tak przez cały mecz, na pewno oglądając łatwo mówić, wiem dlatego naszym jest potrzebne olbrzymie wsparcie i na hali i wszędzie...
A więc godzina 18.00 szaliki gotowe tv włączone i głośne CZARNI!!! CZARNI!!!... :D

Antonio, Chris, DiBi, Marcin, Mateo, Leon, Omar, Bojan, Mantas, Malesa, Dutkie, Hubi, Gasper, Miro, Witali...JESTEŚMY Z WAMI!!! :)

P.S. Do Słupska z 2-0...TEGO WAM CZARNUCHY ŻYCZĘ... :green: :)
Awatar użytkownika
MZK'S CZARNI
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Arek359 21 Kwi 2009, 13:20

Spokojnie to jet półfinał - w każdym meczu trzeba grac na 100%. Jak tego zabraknie to nawet kibice na Gryfi nie pomogą - i po czterech meczach może byc 2:2. My u nich 2 razy a oni u nas 2 razy - wszystko jest możliwe. Dlatego cisza i nie zapeszajmy. Jeszcze raz ciiiiiiiiiiiisssssszzzzzzaaaaa.
P.S. Nie dajmy sobie tylko odskoczyc na 20 pkt - bo oni juz takiego błędu nie popełnią. Cisza....
Nie patrz w dal wal po szmal!!!
Arek359
Junior
Junior

Postprzez gosc 21 Kwi 2009, 13:43

jaca napisał(a):PS. Wybiera się ktoś na 18.00 do Maracany, bo niechciałbym siedzieć przed telebimem jak kołek. Samemu kiepsko się żłopie piwsko :green: .

bedziemy Jacku, bedziemy :]
CZARNI SLUPSK FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!Image
Awatar użytkownika
gosc
Junior
Junior

Postprzez Cesnauskis7 21 Kwi 2009, 13:45

gosc napisał(a):
jaca napisał(a):PS. Wybiera się ktoś na 18.00 do Maracany, bo niechciałbym siedzieć przed telebimem jak kołek. Samemu kiepsko się żłopie piwsko :green: .

bedziemy Jacku, bedziemy :]

Poniżej 18-stki wpuszczą? ;) ;] Bo na laptopie to meczyk nie zbyt fajnie się ogląda. I jak tam trafić, bo tamtej okolicy nie znam za bardzo.
fanka Czarnych...
Awatar użytkownika
Cesnauskis7
Junior
Junior

Postprzez elooo 21 Kwi 2009, 13:52

marakana jest koło fortuny,bpl ;]
Awatar użytkownika
elooo
Młodzik
Młodzik

Postprzez Marry 21 Kwi 2009, 13:54

elooo napisał(a):marakana jest koło fortuny,bpl ;]

Synek :) Osiedle piastów jak już :)
Awatar użytkownika
Marry
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez MZK'S CZARNI 21 Kwi 2009, 13:57

Arek359 napisał(a):Spokojnie to jet półfinał - w każdym meczu trzeba grac na 100%. Jak tego zabraknie to nawet kibice na Gryfi nie pomogą - i po czterech meczach może byc 2:2. My u nich 2 razy a oni u nas 2 razy - wszystko jest możliwe. Dlatego cisza i nie zapeszajmy. Jeszcze raz ciiiiiiiiiiiisssssszzzzzzaaaaa.
P.S. Nie dajmy sobie tylko odskoczyc na 20 pkt - bo oni juz takiego błędu nie popełnią. Cisza....

Kolego, jaka cisza, jakie nie zapeszajmy już nie przesadzaj...bo zara z forum zrobi się jakaś "żałoba"
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
MZK'S CZARNI
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Arek359 21 Kwi 2009, 13:59

Ta - dokładnie Braci Gierymskich - Kossaka - a będzie doping?
Nie pękaj z tą żałobą - poprostu się skupiam i lekko denerwuję i nie chcę zapeszyc. Bardzo chciałbym (jak zapewne wszyscy) zwycięstwa - nawet 1 punktem ...
Nie patrz w dal wal po szmal!!!
Arek359
Junior
Junior

Postprzez General 21 Kwi 2009, 19:30

Mecz przegralismy taktycznie. Turow madrze skorzystal z tego, ze Mantas siedzial na trybunach. Burks to taka troche goraca glowa. W ostatnim meczu gral na prawde dobrze, a dzisiaj zostawal na zaslonach. Edney i jego 8/8 za 2 mowi wszystko. Bez Mantasa nie ma kto uspokoic gry, a Bakic na pozycji nr.1 to raczej niewypal. No i nie mozna zapomniec o Omarze. Omar jest baaardzo slabiutki, nic nie gra, ledwo biega. A zeby dodac troche smaczku, powiem, ze dzien przed wyjazdem do Zgorzelca Omar byl widziany w Jantarze. Zakupil cala reklamowke w BurgerKingu. Moze zapasy robi? :) Nie chce zeby ktos myslal, ze sie czepiam i wogole. Po prostu cos nie tak jest z Omarem i to glownie przez niego mamy problem. Mam nadzieje, ze w Gryfii sie ozywi, bo jak narazie to jest nieciekawie. Kompletnie nie nadaza za akcja, zamiast utrudniac, to ulatwia gre dla Turowa. Jesli nie wchodzi rzut, to moglby chociaz zbierac.
Jest 1:1 i w Slupsku wcale nie bedzie latwo.
ocenzurowano w interesie mediow
Awatar użytkownika
General
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Dezext 21 Kwi 2009, 19:31

ulala Barlett musi chyba sie zajac wychowywaniem dziecka a nie gra w koszykowke bo NIC nie pokazuje. Mam wrazenie ze jakis taki zagubiony lata po boisku ...
Dezext
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez MZKS 21 Kwi 2009, 19:31

Jeszcze połowa kwarty do końca jednak już chyba po meczu. Myślę, że należy być szczęśliwym z wyniesienia wyniku ze Zgorzelca. Ten wynik póki co i tak daję nam przewagę. Z chłopaków zeszło powietrze. Zupełnie nic nie pozostało. Trzeba czekać na mecze w Słupsku i już musimy szykować gardła na te dwa mecze!
Pozdrawiam.

ps. skoro na hali w Zgorzelcu panuje tumult to chyba musimy im wszystkim naprawdę pokazać co to znaczy hałas i tumult. Kolejne wpadki komentatorów ..
"Dzięki talentowi możesz wygrywać spotkania, ale to inteligencja i gra zespołowa sprawia, że wygrywa się mistrzostwa." - Michael Jordan
Awatar użytkownika
MZKS
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Cesnauskis7 21 Kwi 2009, 19:40

Moim zdaniem Barlett u nas to niewypał. Nic nie zbiera pod koszem, a jest co zbierać. Nic nie wrzuca... Booker o niebo lepszy od niego. Bakić... No całkiem całkiem, ale na 1 to on się nie nadaje. Bennetowi coś dzisiaj za bardzo nie idzie. Burks to samo. Mantasa brakuje i to widać. Malesa niezłe 3, ale to za mało... Leończyk, dzisiaj bardzo słabo wyszedł. Sroka dzisiaj trochę pociągnął początek. Chwała mu za to. Obrona idzie nam słabiutko, atak jeszcze gorzej w niektórych momentach. Dzisiaj to nie nasz dzień. Mam nadzieję na 4-1 dla nas. Do zobaczenia w piekle!!;) :zęby: :zęby: :zęby: :zęby: :zęby: :(
fanka Czarnych...
Awatar użytkownika
Cesnauskis7
Junior
Junior

Postprzez womi85 21 Kwi 2009, 19:45

Trudno, i tak jest dobrze. 1-1 chyba każdy brałby w ciemno. Gramy dalej.
Były trener Kotwicy Kołobrzeg Wojciech Krajewski:"Średnie tego zawodnika są średnie, bo pozyskujemy go za średnie pieniądze"
womi85
Młodzik
Młodzik

Miejscowość: Słupsk/Gdańsk

Postprzez tomis92 21 Kwi 2009, 19:48

General napisał(a):
MZK'S CZARNI napisał(a):Leończyk za trzy!!! [:o

No i? Czym sie podniecasz, czat sobie robisz?

a Ty swoim postem rowniez robisz czat...

Mecz zenada, zero walki. Swoja walecznosc i zawzietosc wykorzystali w niedziele... Mam nadzieje ze w gryfii sie przebudza ;/ Nie wiem co trener chcial uzyskac trzymajac tak dlugo Barletta - resztek szans nas pozbawil i tylko powodowal niechec wsrod pozostalych graczy... Kiedys bylo na odwrot to on porywal kolegow z druzyny oraz publike. No nic 1-1 i tak cieszy (choc mogliby dzis sie starac. Czy tak duzo wymagam?), minimum osiagniete. Zapraszamy do pikla :zęby:
MZ MZK MZKS
Awatar użytkownika
tomis92
Młodzik
Młodzik

Postprzez gornik1236 21 Kwi 2009, 19:49

Jakby nie atrzec to Malesa wiecej minut wicej pkt, te to sie umie pokazac!:D Drugo strzelec w naszej ekipie :D Barlett tragicznie, zero nawet przy zasłonie nie umie sie ustawic! to nie jest center to jest dno! i juz nie bede go ochranial , mial byc na ply off nie jest. KOniec, wole juz Cywinskiego pod koszem! Booker to jest kozak!:D Wszytsko by bylo fajnie gdyby byla druga jedynka, bakic nie umie rozgrywac! Db nie mial dnia, ogolnie jakos szczescia brakowalo. pilka sie wykrecala..
"Koń, który wciąż wygrywa, wygra i tym razem" G.Okorn
Awatar użytkownika
gornik1236
Junior
Junior

Postprzez General 21 Kwi 2009, 20:13

Kluczowe beda pierwsze minuty w kolejnych meczach. Patrzac na ostatnie wyniki Turowa, mozna zauwazyc, ze ta druzyna, osiaga na poczatku przewage, a pozniej kontroluje mecz. Tak bylo z azs'em, tak bylo w pierwszym meczu no i dzisiaj. I chociaz dwa dni temu udalo sie jakims cudem wygrac, tak dzisiaj Turow nie pozostawil zludzen. Trzeba wybic im od pierwszych minut pewnosc siebie i nie pozwolic odskoczyc. Trzeba ich przycisnac na maxa i najlepiej odjechac, wtedy Turow sie pogubi bo nie jest do takiej gry przyzwyczajony. Jednak przede wszystkim trzeba postawic na nogi Mantasa, bez niego nie mamy szans wygrac tej wojny. Jakos nie czuje tego 'pogromu'. Czarni dzisiaj w pewnym momencie odpuscili, bo widzieli, ze i tak nie wygraja. Bez Mantasa, ze slabsza dyspozycja reszty i beznadziejnym Omarem bylo to niemozliwe. Ale ja wierze w Omara - musi sie obudzic, zagrac tak jak z Anwilem, nadrabiac ambicja i bedzie dobrze. Do piatku chlopaki odpoczna i rozpoczynamy akcje 'pieklo'.
ocenzurowano w interesie mediow
Awatar użytkownika
General
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Szefoszap 21 Kwi 2009, 20:14

Barlett człowieku idź już na wakacje jesteś cienki i to pokazujesz już nie pierwszy raz.Miał być gotowy na PO ,a i tak nic nie pokazuje.Może w przyszłym sezonie coś pokażesz jak solidnie poćwiczysz.Omar potrafi kogoś tylko ciepnąć na parkiecie ,dzisiaj to pokazał ,jego wcześniejszą ofiarą był Hamilton.Za tą kasę co bierze ten zawodnik to przynajmniej powinien prezentować jakiś tam poziom gry!!! Dzięki temu ,że Anwil opłacał jego kontrakt to było nas na niego stać.Do roboty ,zacznij trenować chcę zobaczyć aż wreszcie coś pokażesz na boisku!

Współczuję osobom ,które tam pojechały żeby zobaczyć to dno , najbardziej szkoda mi w tej sytuacji Dutkiewicza i Pabiana ,którzy muszą jeździć ,a i tak nie grają lub wchodzą na boisko w momencie przegrania meczu.
A i wypadałoby żeby Mantas poprowadził drużynę do zwycięstwa w Słupsku ,bo gdy przychodzą ważne mecze to nie potrafi udowodnić swojej wartości :>
P.S. Możecie uspokoić tego Mzk's Czarni (czy jakoś tak) ? Nie mogę czytać jego wpisów ,dlaczego kiedyś za napisanie 1 bzdurnego postu leciały po 2 ostrzeżenia lub bany ,a dzisiaj moderatorzy są tacy mili i nic nie robią? :zdziwiony:

Pozdrawiam Peace
Szefoszap
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez interiorSL 21 Kwi 2009, 20:15

Spokojnie - jest 1:1. W piątek jest nowy dzień. W niedzielę kolejny. Co z Mantasem?
Awatar użytkownika
interiorSL
Junior
Junior

Postprzez BED 21 Kwi 2009, 20:16

To są play-offy.
Na początku 4 kwarty odpuściliśmy mecz.
Dlatego Barlett był dłużej na boisku.

Nie da rady zbudować taktyki w jeden dzień:
- tracąc rozgrywającego (czyt. połowę zagrywek),
- tracąc możliwość wywierania presji na Tyusa Edneya,

Turów to wykorzystał bezbłędnie - gdy tylko Burks musiał usiąść to od razu był duży nacisk na tego kto prowadzi piłkę.
Sypnęła się cała taktyka.
Ale i tak jest znakomita sytuacja wyjściowa.

Wszystko zależy od tego czy Mantas wróci do gry.
Jeśli kontuzja jest poważniejsza to cienko to widzę
Psuje nam się rotacja, Burksa nie ma kto zastępowac.

(dlaczego? - wyobraźcie sobie sytuację że Turów traci jednego rozgrywającego)
General napisał(a):Patrzac na ostatnie wyniki Turowa, mozna zauwazyc, ze ta druzyna, osiaga na poczatku przewage, a pozniej kontroluje mecz. Tak bylo z azs'em, tak bylo w pierwszym meczu no i dzisiaj.
Z azs-em to było akurat odwrotnie.
Awatar użytkownika
BED
Administrator
Administrator

Postprzez MZKS 21 Kwi 2009, 20:17

General napisał(a):Kluczowe beda pierwsze minuty w kolejnych meczach. Patrzac na ostatnie wyniki Turowa, mozna zauwazyc, ze ta druzyna, osiaga na poczatku przewage, a pozniej kontroluje mecz. Tak bylo z azs'em, tak bylo w pierwszym meczu no i dzisiaj. I chociaz dwa dni temu udalo sie jakims cudem wygrac, tak dzisiaj Turow nie pozostawil zludzen. Trzeba wybic im od pierwszych minut pewnosc siebie i nie pozwolic odskoczyc. Trzeba ich przycisnac na maxa i najlepiej odjechac, wtedy Turow sie pogubi bo nie jest do takiej gry przyzwyczajony. Jednak przede wszystkim trzeba postawic na nogi Mantasa, bez niego nie mamy szans wygrac tej wojny. Jakos nie czuje tego 'pogromu'. Czarni dzisiaj w pewnym momencie odpuscili, bo widzieli, ze i tak nie wygraja. Bez Mantasa, ze slabsza dyspozycja reszty i beznadziejnym Omarem bylo to niemozliwe. Ale ja wierze w Omara - musi sie obudzic, zagrac tak jak z Anwilem, nadrabiac ambicja i bedzie dobrze. Do piatku chlopaki odpoczna i rozpoczynamy akcje 'pieklo'.

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że sami zawodnicy tak przycisną Turów. Trzeba im pomóc i publika musi od początku dać się we znaki i dać znak zawodnikom do bitwy o najwyższe cele, czyli póki co do walki o finał Mistrzostw Polski. Myślę, że w pewnym momencie Czarni po prostu zupełnie odpuścili i już czekają na kolejne piekło! Nie możemy zawieźć!
Do zobaczenia!
"Dzięki talentowi możesz wygrywać spotkania, ale to inteligencja i gra zespołowa sprawia, że wygrywa się mistrzostwa." - Michael Jordan
Awatar użytkownika
MZKS
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Energa 21 Kwi 2009, 20:19

Nie popadajmy w skrajności w skrajność!!!! Wczoraj od połowy 3 kwarty wszystko nam wychodziło a dziś nie !!! To nie jest powód do lamentowania!!! Pamiętajmy, że Turów to klasowa drużyna, która nie jest chłopcem do bicia!!!! Było minęło, teraz trzeba spiąć pośladki i szykować gardło na piątek!!! Na samym początku gromkie DZIĘKUJEMY i GASPAR OKORN a potem do samego końca CZARNI!!! CZARNI!!!

To jest dopiero początek rywalizacji i nikt nie mówił, że będzie lekko!! Panowie i Panie to jest półfinał PLK a my jesteśmy jednym z 4 półfinalistów!!!!
Moi zawodnicy uwierzyli w wasz krzyk i dlatego wygrali. Wy tu będziecie zawsze, my przyjdziemy i wyjedziemy ładnymi samochodami, ale wy zostaniecie i o was będzie opinia......
Energa
Młodzik
Młodzik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Drużyna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], MSN [Bot] oraz 3 gości