Półfinał czas zacząć, czyli CZARNI SŁUPSK - TURÓW ZGORZELEC

Ekstraklasa, młodzież, klub i cała otoczka

Moderatorzy: grabek, Bilek, Rychu#07, losmen

Kto zostanie finalistą Mistrzostw Polski?

Razem głosów : 0

Półfinał czas zacząć, czyli CZARNI SŁUPSK - TURÓW ZGORZELEC

Postprzez arti77 09 Kwi 2009, 23:26

Po wymęczonym zwycięstwie w serii 3:1 z Kotwicą, czas na Turów Zgorzelec. O sile tego zespołu nie trzeba nikogo przekonywać. Doskonały skład, w którym na każdą pozycję trener Turkiewicz ma po 2 równorzędnych graczy. Tutaj nie będzie już można sobie pozwolić na nonszalancką i beztroską grę, bowiem każdy błąd zostanie bezwględnie wykorzytany przez rywali. W tej konfrontacji kluczowa będzie moim zdaniem rywalizacja środkowych: Drobnjaka i Turka z Omarem i Chrisem oraz rozgrywających Burksa z Edneyem. Ciekawa rywalizacja zapowiada sie również na pozycji rzucającego obrońcy gdzie swoją wyższość nad Milijkowicem będzie miał okazję udowodnić nasz lider Demteric Bennett. Jednakże wszelkie rozważania, to tylko czysta teoria, a wszystko zweryfikuje parkiet. Na pewno naszej drużynie potrzeba teraz spokoju i odpoczynku, bo w meczach z Kotwicą wyraźnie bylo widać w defensywie, zwłaszcza w grze jeden na jeden, ogromne zmęczenie sezonem. Chciałbym aby wszyscy zaczęli grać na miarę swoich wielkich możliwości. Pomyślcie tylko co by sie działo gdyby Burks zaczął grać tak jak potrafi najlepiej, Omar przypomniał sobie najlepsze chwile gry w Słupsku, Bakic pokazywał co mecz swoje nieprzeciętne umiejetności, Mateo doszedł do pełnej sprawności po kontuzji, Leon powtwierdził opinię o wielkim talencie, a Mantas przetrwał ten kryzys który dopadł go w tej fazie rozgrywek i pociągnął zespół po Misia. dobrze pomarzyć, ale są to marzenia jak najbardziej realne. Na pewno wszyscy psioczymy na styl w jakim Czarni odnieśli zwycięstwo w tej parze z Kotwicą, ale należy pamiętać jak ciężka była końcówka sezonu i mecze z Kwidzyniem. Kryzys musiał kiedyś przyjść i chwała, że przyszedł akurat w momencie kiedy gralismy z osłabioną Kotwicą. Zadaniem naszych graczy jest teraz pokonanie w półfinale Turowa i zaprzeczenie opinii, ze jesteśmy najsłabszym półfinalistom MP od kilku sezonów. Na pewno stać ich na to. Tylko czy będą potrafili szybko zregenerowac siły i pokazać swoje umiejętności na parkiecie. Zależy to tylko od nich samych, a nam Kibicom pozostaje wiara, że tak właśnie się stanie.
arti77
Gwiazda
Gwiazda

Miejscowość: Slupsk

Re: Półfinał czas zacząć, czyli CZARNI SŁUPSK - TURÓW ZGORZELEC

Postprzez MZKS 10 Kwi 2009, 09:47

No tak. Rywalizacja z Kotwicą zakończona. Na całe szczęście stało się tak jak planowaliśmy. Można chyba uznać, że ta rywalizacja z Kołorzegiem tak wyglądała, bo po prostu Nasi zawodnicy, w pewnym sensie, zlekcewżyli Kotwicę. Do tego wszystkiego doszła mała zadyszka, no i doczekaliśmy się ogromnych emocji w każdym z czterech meczy, czy to w Kołobrzegu, czy w Słupsku.
Jak będzie z Turowem? Turowem będzie na pewno lepiej wyglądała gra. Nie będzie żadnego lekceważenia, nie będzie miała drużyna przeciwna żadnych strat w zawodnikach. Trzeba walczyć o finał Mistrzostw Polski w tym roku. Trzeba, bo nie wiem czy nadarzy się jeszcze taka szansa wciągu nadchodzących kilku lat. Kryzys, który udziela się każdej drużynie może zabrać nam cenne pieniądze firmy Energa. Tylko walką, ale i umiejętnościami możemy sobie "ustawić" kolejny/e sezon/y. Turów na pewno jest do przejścia. Można powiedzieć jednak, że trafiliśmy chyba na najmocniejszego rywala. Wkońcu Anwil może grać bez Pravinji oraz bez Modricia, a w rywalizacji Prokom - Atlas zdaję mi się, że nie ma mistrza. W Turowie będziemy mogli oglądać fajną grę rozgrywającego Edneya, ale mamy na niego odpowiedź w postaci Burks'a. Pod koszem również możemy się postawić. Trzeba tylko chcieć i trzeba zaangażowania!
O to prosimy Was, Czarni Słupsk! Zróbcie to dla Nas, zróbcie to dla tej szalonej publiczności w Słupsku!

Pozdrawiam.
"Dzięki talentowi możesz wygrywać spotkania, ale to inteligencja i gra zespołowa sprawia, że wygrywa się mistrzostwa." - Michael Jordan
Awatar użytkownika
MZKS
Rezerwowy
Rezerwowy

Miejscowość: Słupsk

Postprzez czarny 10 Kwi 2009, 09:54

Turów nie taki straszny jest, jak go maluja w statystykach - spójrzcie, co słaby koszalin z nimi robił - potrafili mieć 10-12 punktowe runy, a to z pewnością nie był przypadek. Skonsolidowana obrona i taki atak, jaki byśmy sobie wszyscy życzyli, umiejętna rotacja ławką i wcale wynik nie musi być przesądzony z góry. Koncentracja i zaangażowanie, a przede wszystkim pewność siebie i umiejętności - to będzie klucz do sukcesu.

mały offtopic: nie wiem jak inni, ale ja mam momentami wrażenie, że Omar po powrocie gra jak ci koszykarze z "Kosmicznego meczu", którym odebrano umiejętności... ale przebłyski ma, z Leonem czasami robią niezły kosmos;)
czarny
Młodzik
Młodzik

Postprzez Michal8686 10 Kwi 2009, 10:05

Ja uważam , duża rolę odegra pewność siebie i wiara we własne umiejętności i możliwości . Powinniśmy podchodzić do meczu psychicznie jako " faworyt " . Na pewno stoimy przed wielką szansą na finał , pewnie jak większość z nas wierzę w awans .
Władza imponuje tylko małym ludziom, którzy jej pragną, by nadrobić w ten sposób swoją małość. Człowiek naprawdę wielki, nawet gdy włada, jest służebnikiem.
Awatar użytkownika
Michal8686
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez .:strusiek:> 10 Kwi 2009, 10:08

Ważne będzie wygranie jednego z 2 pierwszych meczy w Turowie. Z tego co piszą na rożnych portalach, Energa od nowego sezonu będzie sponsorować tylko jedną drożynę. Trzeba udowodnić, że pieniądze wyłożone na czarnych nie są marnowane.
Awatar użytkownika
.:strusiek:>
Młodzik
Młodzik

Postprzez Thorgal 10 Kwi 2009, 10:31

http://www.plk.pl/index.php?sub=news&id=5634

Ja tam się zgadzam z Marcinem . Stawiam na 4-1;4:2 dla naszych !!!
Awatar użytkownika
Thorgal
Junior
Junior

Postprzez Zgredzio 10 Kwi 2009, 11:12

1/2 Finału PLK - ENERGA CZARNI SŁUPSK vs PGE TURÓW ZGORZELEC - "WOJNA O FINAŁ" - ZAPOWIEDŹ
http://www.youtube.com/watch?v=5y4OTkgF7iQ
Zapraszam :)
Zgredzio
Młodzik
Młodzik

Postprzez MateKaz 10 Kwi 2009, 12:08

Zgredzio napisał(a):1/2 Finału PLK - ENERGA CZARNI SŁUPSK vs PGE TURÓW ZGORZELEC - "WOJNA O FINAŁ" - ZAPOWIEDŹ
http://www.youtube.com/watch?v=5y4OTkgF7iQ
Zapraszam :)

oooo doczekałem się podróbki mojej pracy - taka Made in Yemen

Przepraszam nie mogłem się powstrzymać :green:

Image

Image
Awatar użytkownika
MateKaz
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Rychu#07 10 Kwi 2009, 12:27

Ja tam nie widzę wielkiej różnicy ;P
"Słuchaj mnie tam! Pokonałem się sam, oto wyśnił się wielki mój sen-
tysięczny tłum spija słowa z mych ust, kochają mnie..."

http://rychu07.czarni.slupsk.pl
Awatar użytkownika
Rychu#07
Moderator
Moderator

Postprzez szymon627 10 Kwi 2009, 12:36

orientuje sie ktos od kiedy sprzedaz biletow??
Szymon
szymon627
Młodzik
Młodzik

Postprzez .:strusiek:> 10 Kwi 2009, 12:40

Z tego co pisze na plk.pl to pierwsze 4 mecze 2 par 1/2 będą transmitowane w TVP Sport.
Transmisje telewizyjne z półfinałów PLK

Przedstawiamy rozkład transmisji telewizyjnych ze spotkań półfinałów play off Polskiej Ligi Koszykówki.

19.04.2009, godzina 20.30 - PGE Turów Zgorzelec - Energa Czarni Słupsk (TVP Sport)
20.04.2009, godzina 18.00 - Asseco Prokom Sopot - Anwil Włocławek lub Anwil Włocławek - Atlas Stal Ostrów Wlkp. (TVP Sport)
21.04.2009, godzina 18.00 - PGE Turów Zgorzelec - Energa Czarni Słupsk (TVP Sport)
22.04.2009, godzina 18.40 - Asseco Prokom Sopot - Anwil Włocławek lub Anwil Włocławek - Atlas Stal Ostrów Wlkp. (TVP Sport)
24.04.2009, godzina 20.00 - Energa Czarni Słupsk - PGE Turów Zgorzelec (TVP Sport)
25.04.2009, godzina 18.15 - Anwil Włocławek - Asseco Prokom Sopot lub Atlas Stal Ostrów Wlkp. - Anwil Włocławek (TVP Sport)
26.04.2009, godzina 16.00 - Energa Czarni Słupsk - PGE Turów Zgorzelec (TVP Sport)
27.04.2009, godzina 18.00 - Anwil Włocławek - Asseco Prokom Sopot lub Atlas Stal Ostrów Wlkp. - Anwil Włocławek (TVP Sport)
Awatar użytkownika
Młodzik
Młodzik

Postprzez MateKaz 10 Kwi 2009, 12:57

Kto znowu ustalał daty pierwszych spotkań ??? Znowu będzie ciężko uzbierać ludzi na wyjazd ... a już planowałem sobie 2 noclegi w okolicach Zgorzelca :[ i pobyt w Libercu ...
Awatar użytkownika
MateKaz
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez interiorSL 12 Kwi 2009, 21:34

Forum kibiców Turowa (trochę martwe w porównaniu do naszego):
http://zgorzelec.info/forum/index.php?c=9

Bez chamstwa tylko Was proszę :)
Awatar użytkownika
interiorSL
Junior
Junior

Postprzez sisar 12 Kwi 2009, 21:56

Zdaje się że Turów ma jeszcze jedno forum, nieoficjalne, jak je odnajdę to wrzucę linka.
Znowu w życiu mi nie wyszło.
Pamiętaj oddaj głos na Słupsk!
http://www.yourwonder.com/Europe/Poland.aspx
Awatar użytkownika
sisar
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Miejscowość: z nienacka

Postprzez interiorSL 12 Kwi 2009, 21:57

Nie mogę tego znaleźć - Sisar poszukaj, plizzz.
Awatar użytkownika
interiorSL
Junior
Junior

Postprzez sisar 12 Kwi 2009, 22:02

Awatar użytkownika
sisar
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez interiorSL 12 Kwi 2009, 22:03

To jest to samo.
Awatar użytkownika
interiorSL
Junior
Junior

Postprzez sisar 12 Kwi 2009, 22:07

Przykro mi, myślałem że mówiłeś o forum ze strony głównej Turowa, bo tamto rzeczywiście jest martwe.
Awatar użytkownika
sisar
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez marcin9561 13 Kwi 2009, 07:51

Co za wieśniaki na tamtym forum... :zęby:
marcin9561
Junior
Junior

Postprzez .:strusiek:> 13 Kwi 2009, 08:00

Ale ceny biletów to w Zgorzelcu mają nie małe: ]
Ceny biletów na półfinały wynoszą:
- miejsca stojące - 30 zł
- miejsca siedzące - 40 zł
Awatar użytkownika
Młodzik
Młodzik

Postprzez Rychu#07 13 Kwi 2009, 09:12

marcin9561 napisał(a):Co za wieśniaki na tamtym forum... :zęby:

Oj tam od razu wieśniaki, poznałem kilku zgorzelczan- oni tak już po prostu mają. Są pewni siebie, wciągają nas jedną dziurką od nosa, przechodzą w góra 5 spotkaniach, mają przewagę na każdej pozycji, mają zawodników bardziej doświadczonych itd, itp. I fajnie. Mam nadzieję, że ta atmosfera udzieli się także zawodnikom. To jest to, o czym mówił Okorn- teraz Turów będzie grał pod presją, to oni muszą. Nie trzeba wspominać, że taka atmosfera wywołuje dodatkowy nacisk, nasza postawa w meczach z Kotwicą uśpiła z pewnością nie tylko kibiców. To tylko dobrze!
Składy mamy naprawdę porównywalne, wierzę, że słabsza forma niektórych, na przykład Mantasa, to wynik zmęczenia, którego w niedzielę już nie będzie (10 spotkań w miesiąc to katorga- nawet moje gardło ma dosyć). Jest czas na odpoczynek, na przygotowanie zespołu, zdecydowanie bęcej czasu, niż to miało miejsce do tej pory.
I o ile składy są porównywalne, to mamy jedną wielką przewagę- trenera! O tym Turowiaki już nie pamiętają, albo nie chcą pamiętać. Jakie doświadczenie ma Turkiewicz? Przecież on doświadczenie zdobywa właśnie teraz- eksperymentuje na Turowie. Okorn przy nim to stary wyjadacz. On grał już w półfinałach, malo tego- przeszedł je! Im dłuższa seria, tym lepiej dla nas- im więcej spotkań, tym większa rola trenera.

Jestem dobrej myśli. Mój plan? Przywozimy wygraną ze Zgorzelca, u siebie robimy komplet, Turów robi 2-3 w Zgorzelcu, a my kończymy serię w piekle. Niech się stanie!

Awatar użytkownika
Rychu#07
Moderator
Moderator

Postprzez arti77 13 Kwi 2009, 09:40

Jestem dobrej myśli. Mój plan? Przywozimy wygraną ze Zgorzelca, u siebie robimy komplet, Turów robi 2-3 w Zgorzelcu, a my kończymy serię w piekle. Niech się stanie!

Rychu ;) obyś miał rację. Wszyscy by chcieli takiego scenariusza.
arti77
Gwiazda
Gwiazda

Miejscowość: Slupsk

Postprzez Marry 13 Kwi 2009, 09:42

arti77 napisał(a):

Rychu ;) obyś miał rację. Wszyscy by chcieli takiego scenariusza.

Czyli tak jak mówił Marcin 4:2 :D:D Ten Marcin to jest :)
ŻYCIE STANIE SIĘ CIEKAWSZE GDY PRZEKROCZYSZ PROGI TWIERDZY !!!
Awatar użytkownika
Marry
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez jaca 13 Kwi 2009, 13:04

Okropnie mi się podoba, że jesteśmy "najsłabszym półfinalistą od wielu lat". Bo to oznacza lekceważenie nas przez całe środowisko koszykarskie, mam nadzieję, że również przez Drobnjaka i spółkę :green: Nic mnie tak nie ucieszy, jak kolejna opinia ( oby się pojawiła ) - że jesteśmy "najsłabszym finalistą" tej ligi... ;P
http://jaca.czarni.slupsk.pl/
Na tym polega wartość życia, że płaci się za nie nawet życiem.Karel Capek
I już nigdy nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czarne - czarne ! Jarek Kaczorek
Awatar użytkownika
jaca
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez wyrzyk 13 Kwi 2009, 14:50

.:strusiek:> napisał(a):Ale ceny biletów to w Zgorzelcu mają nie małe: ]

Hehe, tylko że te bilety są na 2 mecze :]
Wiec 15 zł stojące / mecz, 20 siedzace

Wcale nie tak drogo ^^
wyrzyk
Junior
Junior

Postprzez wally 13 Kwi 2009, 15:29

jaca napisał(a):Okropnie mi się podoba, że jesteśmy "najsłabszym półfinalistą od wielu lat". Bo to oznacza lekceważenie nas przez całe środowisko koszykarskie, mam nadzieję, że również przez Drobnjaka i spółkę :green: Nic mnie tak nie ucieszy, jak kolejna opinia ( oby się pojawiła ) - że jesteśmy "najsłabszym finalistą" tej ligi... ;P

A jak dobrze pójdzie to będziemy najsłabszym mistrzem ;]
Ogóry, ogórki i ogóraski.
Awatar użytkownika
wally
Junior
Junior

Postprzez jaca 13 Kwi 2009, 17:15

wyrzyk napisał(a):

Wcale nie tak drogo ^^

Chyba jednak się mylisz. Przejrzyj jeszcze raz wpisy na forum Turowa oraz treść komunikatu o cenach biletów. Zresztą, na ćwierćfinały były relatywnie o 5,-zyla tańsze, nas ( w końcu to półfinał ) po prostu muszą wycenić wyżej :green: - takie jest prawo buszu ( czyt.: rynku ).
I już nigdy nikt nam nie wmówi, że białe jest białe, a czarne - czarne ! Jarek Kaczorek
Awatar użytkownika
jaca
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez General 13 Kwi 2009, 20:28

wyrzyk napisał(a):

Wcale nie tak drogo ^^

Po wszystkich wpisach mysle tak samo jak jaca - 30, 40 zeta ale za jeden mecz, a nie za dwa. Tak samo koszaliniaki placili bodajze po 40 zeta za jeden mecz. Kosztowna ta cala sytuacja, ale widocznie zarzad ze Zgorzelca chce przykitrac jeszcze pare zlotych, oczywiscie kosztem kibicow. Bo sponsor nie da, ale zdesperowany kibic, ktory kocha swoja druzyne - owszem. Trzeba zerowac, taki biznes... Chore to, ale prawdziwe
ocenzurowano w interesie mediow
Awatar użytkownika
General
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez panczowy 13 Kwi 2009, 20:40

Zarząd Turowa planował zapewne grę w finale i większe zyski z biletów. Gdy okazało się że w półfinale trafią na Czarnych musieli się liczyć z tym że w finale nie zagrają, a na straty pozwolić sobie nie mogą. Stąd takie ceny. ;P
Kiedy widzę, jak ludzie marnują papier, mówię: "Ratujcie drzewa!". Kiedy słyszę techno... k***a, nie wiem z czego zrobione są płyty CD, ale ratujcie to!
Awatar użytkownika
panczowy
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Miejscowość: Słupsk/Bielsko-Biała

Postprzez General 13 Kwi 2009, 21:40

panczowy napisał(a):Zarząd Turowa planował zapewne grę w finale i większe zyski z biletów. Gdy okazało się że w półfinale trafią na Czarnych musieli się liczyć z tym że w finale nie zagrają, a na straty pozwolić sobie nie mogą. Stąd takie ceny. ;P

Mozna to tlumaczyc w ten optymistyczny sposob, ale raczej chodzi o zwykly zarobek, nie brak wiary w final. Juz na mece z azs'em byly bajonskie ceny ze bilety, a teraz nie pozostalo nic innego niz podtrzymac tradycje. Golym okiem widac, ze jest to zwykla chec zarobku zarzadu Turowa zarowno na kibicach Czarnych jak i na przede wszystkim kibicach gospodarzy. Niestety tak to juz jest, ze kibic jest traktowany jako ten, ktory musi dolozyc, zawsze tak bylo. Pradziwy kibic nie patrzy na cene biletu, On chce przede wszystkim wejsc na mecz i wartosc biletu nie gra roli. Niestety znajdzie sie paru mniej lub bardziej inteligentnych, ktorzy ta sytuacje sprawnie wykorzystaja. Cierpi na tym KIBIC, ale taka jest polityka zarzadu. Idac dalej ta droga, nie chce sie zakladac, ale obstawiam ze bilety na final w Zgorzelcu nie beda tansze niz 50 zeta za sztuke, chociaz mam nadzieje, ze chlopaki sie przejada i do finalu wejda oczywiscie Czarni. Taka sytuacja uswiadamia mi, ze Turow zebra tam gdzie sie da, nie patrzy na nic, aby kaske sciagnac. Na szczescie jest jeszcze TV...
ocenzurowano w interesie mediow
Awatar użytkownika
General
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez ShookOnes 13 Kwi 2009, 23:52

Macie niezłą drużynę, ale awans do półfinału obudził w was przesadny hurraoptymizm. Sroka chyba za dużo amerykańskiej telewizji się naoglądał. Tam też jeszcze przed pierwszym gwizdkiem "wirtuozi" wygłaszają butne przechwałki, a parkiet weryfikuje wszystko. Mówicie, że Turów się napina, a już widzicie siebie w roli "najsłabszego mistrza". Macie dobry doping i niezłą drużynę, ale polecam zejść na ziemię. Pozdro ze Zgorzelca.
Awatar użytkownika
ShookOnes
Młodzik
Młodzik

Postprzez Rychu#07 14 Kwi 2009, 08:27

Tak tak, zaraz się zacznie gadanie, że Czarni poszaleli, że szerzą bufonadę, bo ktoś zażartował o najsłabszym mistrzu (dla chcącego wyraźnie było widać tok myślenia- wyśmianie przez Jacę "najsłabszego półfinalisty od lat, a następnie konsekwentny żart z "najsłabszym mistrzem" wally'ego).
A my ani nie bufonimy, ani nie poszaleliśmy, ani nie zapadliśmy na przesadny hurraoptymizm. No chyba, że nazwiesz tak upatrywanie szans na pokonanie Turowa w serii. Jednak wtedy zastanów się, czy sam nie jesteś zbytnim optymistą, czy sam nie zaczynasz przypominać bufona, oraz czy to przypadkiem Ciebie nie trzeba sprowadzić na ziemię.
Między upatrywaniem szans, a byciu przekonanym o swojej wyższości jest daaaaleeeekaa droga. Pierwsza w przypadku rywalizacji takiej jak nasza (dwa wyrównane zespoły) charakteryzuje kibica, druga bufona- spójrz na fora i pomyśl, gdzie przeważają jedni, a gdzie drudzy.

Ja w zadnym wypadku nie zakładam przejścia Turowa, ale bardzo bardzo na to liczę i tego pragnę.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Rychu#07
Moderator
Moderator

Postprzez jaca 14 Kwi 2009, 10:18

ShookOnes napisał(a):Macie niezłą drużynę, ale awans do półfinału obudził w was przesadny hurraoptymizm. Sroka chyba za dużo amerykańskiej telewizji się naoglądał. Tam też jeszcze przed pierwszym gwizdkiem "wirtuozi" wygłaszają butne przechwałki, a parkiet weryfikuje wszystko. Mówicie, że Turów się napina, a już widzicie siebie w roli "najsłabszego mistrza". Macie dobry doping i niezłą drużynę, ale polecam zejść na ziemię. Pozdro ze Zgorzelca.

Och ! Wybacz, o wielki kibicu Turowa Zgorzelec, tej jakże wspaniałej i cudownej drużyny, której kibicują tak skromni i znający się na baskecie ludzie południa. Jak ja śmiałem !?!? Sam sobie dam klapsa za ten mój niefortunny i jakże nie na miejscu optymizm ;D ;D ;D ;D ;D :green:
Awatar użytkownika
jaca
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez Arek359 14 Kwi 2009, 11:19

Jestem skromny i schodzę na ziemie - dziękuję za przypomnienie. Osobiście nie lubię latac i bujac się na morzu. Zdecydowanie wolę ziemię. Już na niej jestem - i nadal wierzę w wygraną. Dziwne !? :zdziwiony:
Nie patrz w dal wal po szmal!!!
Arek359
Junior
Junior

Postprzez pawcio0098 14 Kwi 2009, 11:51

ShookOnes napisał(a):Macie niezłą drużynę, ale awans do półfinału obudził w was przesadny hurraoptymizm. Sroka chyba za dużo amerykańskiej telewizji się naoglądał. Tam też jeszcze przed pierwszym gwizdkiem "wirtuozi" wygłaszają butne przechwałki, a parkiet weryfikuje wszystko. Mówicie, że Turów się napina, a już widzicie siebie w roli "najsłabszego mistrza". Macie dobry doping i niezłą drużynę, ale polecam zejść na ziemię. Pozdro ze Zgorzelca.

Marcin Sroka jest kapitanem tej drużyny i ma prawo zresztą, jak każdy zawodnik wyrażać swoją opinię na temat szans swojego klubu w danym pojedynku. Święte słowa powiedział Gasper Okorn ,, To Turów musi! My zagramy swoje”. I tak będzie w każdym spotkaniu półfinałowym. To wy musicie!

W naszej drużynie wydarzyło się w tym sezonie za dużo i uważam, że zaraz po Kotwicy powinniśmy zostać uznani, bez względu na końcowy wynik też niespodzianką.

I odnosząc się do powyższego zdania mam prośbę.

Proszę wszystkich kibiców żeby nikt po spotkaniach z Turowem, nie powiedział złego słowa na Czarnych. Prześledzicie każdy miesiąc sezonu 2008/2009. Praktycznie w każdym coś się złego działo. Naprawdę uważam, że w tych rozgrywkach i tak zrobiliśmy dużo. Nie jest łatwo po połowie sezonu znaleźć odpowiednich zawodników do drużyny, a tym bardziej potem to wszystko posklejać. Dlatego jeszcze raz proszę, żeby po za piekłem, który zapewne znów zagości w Gryfi wszyscy kibice byli dumni z tej drużyny . Bo ja osobiście jestem.

Dziękuje.
Awatar użytkownika
pawcio0098
Junior
Junior

Postprzez Myers 14 Kwi 2009, 12:03

Ten trener Turowa jakis dobry czy co bo ja na koszykowce sie nie znam i tylko jem popcorn podczas spotkan i dwa razy przyklaszcze. Nie słyszałem jeszcze o tym trenerze, na poczatku pomyslalem ze to trener od przygotowania fizycznego czy rezerwowy trener zespolu ze Zgorzelca.

Potrzebuje pilnie pomocy. Potrzebuje imformacji o tym trenerze bo nigdzie nie moge znalezc. Jakie prowadzil zespoly, sukcesy, doswiadczenie itp Bede wdzieczny za udzielona pomoc.
Myers
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez pawcio0098 14 Kwi 2009, 12:09

To jest jego debiut. Wcześniej był asystentem Saso Filipovskiego. Ostatnio na Meczu Gwiazd był trenerem Południa z Igorem Griszczukiem.
Awatar użytkownika
pawcio0098
Junior
Junior

Postprzez sisar 14 Kwi 2009, 15:38

Turów, Turkiewicz, Turek, a mówią że my mamy wszystkich na "B". ;)
Awatar użytkownika
sisar
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez Maksimus I 14 Kwi 2009, 20:01

Cześć.
Bakić, Barlett, Bennett,Booker, Burks = BRĄZ
Nawet Okorn ma włosy bardziej rudobrązowe, niż rudozłote.

W tym roku więcej nie ugracie.
Maksimus I
Młodzik
Młodzik

Postprzez Horto_Mag!ko 14 Kwi 2009, 20:10

Maksimus I napisał(a):Cześć.

Cześć :green:
Gdzie Twoje argumenty, poprowadź inteligentny dialog z Nami. Nie zachowuj się jak baba spod Sianowa !
Awatar użytkownika
Horto_Mag!ko
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez wally 14 Kwi 2009, 20:13

Maksimus I napisał(a):Cześć.

Gratuluję, powaliłeś mnie, twój tok myślowy jest porażający. To nie scrabble tu się nie liczą literki. Jak głos pewien spot reklamowy "Imposible is nothing" pokonaliśmy Was raz pokonamy i drugi, trzeci itd.
Ogóry, ogórki i ogóraski.
Awatar użytkownika
wally
Junior
Junior

Postprzez Dafi 14 Kwi 2009, 20:18

Ludzie ze Zgorzelca mysla, ze zalozymy "czrne klapki" i bez walki oddamy miejsce w finale tejze druzynie...Otoz mowie, ze NIE, walczymy tak, jak to KIBICE Czarnych wolaja....GRAMY NA CALEGO I WALCZYMY DO UPADLEGO...!!!!
Ostatnio edytowany przez Dafi, 14 Kwi 2009, 22:00, edytowano w sumie 1 raz
Dafi
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez em 14 Kwi 2009, 21:24

Turów, Turkiewicz, Turek

= T rzecie miejsce.

Bla,bla,bla a wszystko i tak weryfikowane będzie przez boisko.
em
Młodzik
Młodzik

Postprzez Bilek 14 Kwi 2009, 21:25

co Wy od Maksimusa chcecie? chlop napisal fajnie, trafne spostrzezenie i z jajem to wszystko ujal ;)

bez zbednej napinki, prosze. wiadomo, ze to My wygramy 4:0, tak samo jak wiadomo, ze Turow wygra 4:0.
Awatar użytkownika
Bilek
Moderator
Moderator

Postprzez Dafi 14 Kwi 2009, 23:17

Ktorys z Naszych Kibicow powinien zaniesc ten cytat do zawodnikow Czarnych:

musiałoby się wydarzyć jakieś trzęsienie ziemi, by Czarni zdołali pokonać Turów cztery razy

w dalszej czesci sa, a zagladajcie:
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/sport/986383.html

caly artykul....
Dafi
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez nesz 15 Kwi 2009, 00:14

Turów szału nie robi i nijak ma się do zeszłorocznej maszynki Filipovskiego.Napinka jednak trwa w najlepsze.Nie doceniają Nas i w sumie bardzo dobrze ;) W ostatnim czasie ocenia się ekipę Czarnych przez pryzmat pojedynków z Kotwicą a mało kto pamięta o świetnym finiszu RS i wysłaniu Gargamela na wczasy.Liczę zatem na sześc-siedem zaciętych spotkań.Dwie porażki z rzędu w Gryfii? Prędzej uwierzę w boską moc śrubokręta krzyżakowego :green:

Co do linku Dafiego to hmm...fachowcy typu Pluta czy Hyży raczej nie zdobyliby się na obiektywizm w kontekście Czarnych ;)
'I'm in between, but way more fresher
With way less effort
Cause when you try hard,
That's when you die hard
Ya'll homies looking like "Why God?"
When they reminisce over you, my God...'
Awatar użytkownika
nesz
Młodzik
Młodzik

Miejscowość: las palmas

Postprzez BED 15 Kwi 2009, 00:38

Niech lekceważą, są faworytami a my jesteśmy tacy słabi, że musimy się normalnie położyć na parkiecie i czekać. >:]

Będzie niespodzianka
ale jeden warunek
- zagrać na wyjeździe tak dobrze jak w Gryfii.
Awatar użytkownika
BED
Administrator
Administrator

Postprzez Maksimus I 15 Kwi 2009, 00:48

Oczywiście, że wcześniejszy wpis był humorystyczny i nie miał na celu stawianie na piedestał Turowa a odebranie szans Czarnym. Wszelkiego rodzaju kalkulacje mogą wziąść w łeb w przypadku choćby kontuzji kluczowego zawodnika w jednej z drużyn. Jako kibic Turowa bedę obstawiał wygraną Zgorzelczan a i argumentację znajdę na tą tezę, ale znając życie zaraz ktoś ze słupszczan wyszuka antytezę. Ale skoro chcecie polemizować?
Nie bedę się opierał na zdaniach innych, którzy widzą dość łatwą wygraną Turowa. Moje zdanie jest takie. Turów wyjdzie z tej rywalizacji zwycięsko ponieważ:
1. Ma w składzie Tyusa Edneya- to taki koszykarski Midas, czego się dotknie zamienia w złoto. On nie musi Yippie-Ki-Yay ( nie znam synonimu tego słowa), wystarczy, że jest. Zawodnik spełniony, ale sadzę, że cel ma jeden - MP i złoto. Wokół niego wszystko sie toczy, przy nim odżył praktycznie cały skład Turowa i powróciła nadzieja kibiców. Mimo wieku, nie zapomniał jak się kozłuje, pemetruje, asystuje i rzuca.Jego fizjonomia nie pozwoliła mu zatracić swoich atutów. Profesor jak go nazywa Drobnjak- choc za profesora sie nie uważa. Nie zagra w meczu 30 min, ale ma go kto odciążyć bo Bailey tez rozgrywać potrafi.
2. Turów ma przewagę pod koszem. Daniels jest w wysokiej formie. Gra bardzo równo i nie schodzi ponizej pewnego poziomu. Drobnjak- weteran i dobrze sie rozumie z Edneyem. Jego gry nie widać, ale w obronie odwala czarna robotę łata wszystkie dziury. To kręgosłup linii defensywnej. Poza tym Jugol- Sloweniec i do tego Góral- nie do złamania facet. 2 razy musiał przełknąć gorycz porazki w finałach plk. Znając jego zrobi wszystko aby móc zagrać w finale po raz trzeci.
3. Krzysiek Roszyk- ma za zadanie uprzykrzać, zycie najlepszemy strzelcowi.Pewnie i tak będzie w przypadku walki z Czarnymi. Jak dołozy swoje punkty z kontry i ciepnie ze 2 trójeczki w meczu bedzie ok. O jego obrone jestem spokojny, tym bardziej, ze ewidentnie był przez Turkiewicza w 1/4 oszczędzany. Zresztą zmieniał go Stefański.
3. Atut własnego parkietu moze mieć też znaczenie, bo Turów u siebie rzadko przegrywa.

Słabe punkty- wymieniliscie. Małe doswiadczenie trenera Turkiewicza i młodzieżowiec , choć Bochno gra na SG a Czarni mają młodziezowca na innej chyba pozycji, tak wiec raczej nie zagrają face to face.

Nie wiem jak zagra nr jeden na liscie Filipovskiego Damir Miljkovic, ponieważ potrafi zagrać bardzo dobrze i seryjnie trafiać, jak i zagrac padakę. Podobnie Robert Witka.

Za kadencji Saso, Turów na play offy miał zawsze wyciagniętego jokera, bądź jak kto woli asa. Tak było choćby z Ljubotiną- super seria ze Ślaskiem

Czy teraz też ktos taki bedzie? Turek? Harris? a może w ogóle nie grajacy Radojnic? :)
Maksimus I
Młodzik
Młodzik

Postprzez turysta 15 Kwi 2009, 13:12

Radosław HYŻY (Basket Kwidzyn)
Półfinał PGE Turów - Czarni: 4-0 lub 4-3.
Prokom - Atlas Stal: Stal nie ma żadnych szans.

...no to się "firehead" wysilił :).
Eh...Ciemno,zimno i do domu daleko...

http://s8.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=135036
turysta
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez MZK'S CZARNI 15 Kwi 2009, 13:31

Dafi napisał(a):Ktorys z Naszych Kibicow powinien zaniesc ten cytat do zawodnikow Czarnych:

musiałoby się wydarzyć jakieś trzęsienie ziemi, by Czarni zdołali pokonać Turów cztery razy

w dalszej czesci sa, a zagladajcie:
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/sport/986383.html

caly artykul....

Hyży mnie powala ;D
...A i dobrze że nikt nie stawia na Czarnuchów, kolesie się zdziwią :green: ...Chciałbym widzieć wtedy minę "Rudego" (Chyży)...

P.S. A co do meczu Prokom-Atlas...W tamtym roku po za czwórką był Anwil w tym czas na Prokom >:] ...Oh, będzie sensacja, będzie ;P
Awatar użytkownika
MZK'S CZARNI
Rezerwowy
Rezerwowy

Następna

Wróć do Drużyna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości