Energa Czarni 2009/2010 - w drodze po medal

Ekstraklasa, młodzież, klub i cała otoczka

Moderatorzy: grabek, Bilek, Rychu#07, losmen

Re: Energa Czarni 2009/2010 - w drodze po medal

Postprzez MZK'S CZARNI 07 Mar 2010, 18:20

czarnych_fanatyk napisał(a):http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/2010/03/07/incydent-podczas-meczu-pge-turow-zgorzelec-kotwica-kolobrzeg/

Turow taki transparent wywiesil, tez chca zmian w zarzadzie.

Przedziwna sytuacja z wyproszeniem autorów transparentu z hali. Czy istnieje w ogóle taki przepis, prawo. Bo przecież trans, nikogo nie obraził.
Do Strasburga, z klubem się sądzić :green:

Tak jest tylko w Polsce. Zrobisz trans popierający decyzje zarządu, to jeszcze po główce pogłaskają. A jak z krytykujesz to z hali wypi.erdolą.

EDYT:
Odnośnie Turowa i ich kibiców: Był jeszcze jeden transparent. Bardzo łady gest fanów ze Zgorzelca.
http://media.plk.pl/galerie/2010-03-06/3/39.jpg
Awatar użytkownika
MZK'S CZARNI
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez tomi7 07 Mar 2010, 19:41

takie coś by się przydało na naszym meczu tylko zamia z Robert Witka, Igors
Awatar użytkownika
tomi7
Młodzik
Młodzik

Postprzez martin 07 Mar 2010, 23:30

Co mam rozumieć przez inne czynniki?[/quote]

Np. lenistwo! :o
it s my live
Awatar użytkownika
martin
Junior
Junior

Miejscowość: Dublin

Postprzez Ihman 08 Mar 2010, 00:47

Alien napisał(a):Akurat Lisztwan nadaję się do szkolenia młodzieży i był a i może jest nadal taki pomysł. Jakieś narzekanie,że jest niepotrzebny w klubie jest nie na miejscu. To jest aż tak ciężkie do zrozumienia,że nie dają swojemu "umrzeć" każdy normalny człowiek będzie trzymał przy sobie swojego człowieka i go opłacał tak to już jest :) To tak jakby, jakiś mój kolega coś mi pomógł osiągnąć i zaraz po tym trzeba by go pogonić :) Trzeba się wspierać i pomagać :)

Kiedyś szkolił. Wystarczy.
Z resztą, teraz też się pojawia na treningach.
Zapraszam na nową wersję www.e-coach.pl :)
Awatar użytkownika
Ihman
Junior
Junior

Postprzez grabek 09 Mar 2010, 13:38

W Słupsku miał pan trzy lata, by się sprawdzić jako trener. Ten ostatni sezon był różny.

– Trzeba dużo cierpliwości, to jest sport. Trzeba było poczekać, a byście wszyscy zobaczyli co można było zrobić. Pamiętajcie, że jestem jedynym trenerem, który przepracował prawie trzy lata z rzędu w Słupsku. To bardzo ciężki teren.

– Dlaczego?

– Bardzo trudno prowadzić tam zespół. Ta presja jest straszna. Jak wygrywasz, wszyscy noszą cię na rękach, jak przegrywasz, to nie ma litości. A to jest sport.

Griszczuk dla Gp.

Ma racje. Słupsk to bardzo gorący teren. Ludzie dużo wymagają. Jednak różnica między nami a większością ligi jest taka, że Ci co przychodzą na mecze od wielu lat znają się na koszykówce i wiedzą kiedy są robieni w balona. Stąd też presja i oczekiwania. Tak samo jak w tym sezonie. Skoro ma się sponsora i 5-6 budżet w lidze to oczekiwania są spore.

W każdym razie. Klub musi ustabilizować swoją sytuację. Najlepiej poprzez długoterminowe kontrakty z zawodnikami i trenerami. Jeżeli w klubie przestanie się słuchać podpowiedzi agentów którzy od 3 sezonów (poprzedni to wyjątek) podrzucają nam sam chłam zawodniczy i trenerski tylko aby zarobić, a zacznie się słuchać mądrego "Czarnego" ludu to może w końcu będzie lepiej.
Awatar użytkownika
grabek
Moderator
Moderator

Miejscowość: Słupsk

Postprzez MZK'S CZARNI 09 Mar 2010, 16:51

Mały wycinek wpisu z bloga Adroma:
(...)Mała dygresja. Z tej nowej perspektywy dzisiaj patrzę także na moją pracę w Słupsku. W poprzednim sezonie - mówiąc brzydko - pracowałem na Prezesa Andrzeja Twardowskiego, korzystał z moich podpowiedzi (czasami nie), wspomogliśmy go ze ściągniętym przeze mnie Gasperem Okornem jak umieliśmy i wyszło z tego czwarte miejsce, drugie najlepsze w historii klubu. Były chwile wielkiej radości, jak po wygraniu trudnych rund z godnymi przeciwnikami w play-off, po ośmiu z rzędu wygranych, po dwóch zwycięstwach w półfinale, pierwszych na takim poziomie w historii Słupska.

W głowie mi się nie mieściło, że mogę - w związku z powyższym - stracić tę pracę. Nie mogłem uwierzyć, że tak może się stać. Ale dzisiaj widzę, że to była arogancja. Nie zmieściliśmy się z trenerem w budżecie i nasz pobyt w Słupsku się skończył. Normalne. Myślę, że nikt tego tam nie żałuje, niewielu nas tam już zapewne pamięta, sportowe życie Energi Czarnych toczy się dalej, Prezes Twardowski radzi sobie dobrze. A ja? Jakie to ma znaczenie. Rób swoje, chłopie. Znajdź swoje miejsce i wykonuj zadania...

http://adrom.blox.pl/2010/03/Po-wyborze ... Komentarzy
Awatar użytkownika
MZK'S CZARNI
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Radek85 09 Mar 2010, 17:44

Po 4 porażkach z rzędu trudno jest cokolwiek rokować.Więc wstrzymuję się od głosu.
Ja już zapisałem się do Stowarzyszenia Kibiców Słupskiej Koszykówki a Ty? :D
Awatar użytkownika
Radek85
Junior
Junior

Postprzez ksl 09 Mar 2010, 21:14

Prezes Twardowski radzi sobie dobrze? Napewno (mogę się mylić) Twardy by sobie lepiej poczyniał z Adromem. Na dość złego Adrom dobrze sprawował swoją funkcję, no i jak wyżej napisane zrobił zarypiaszcze transfery bez których byśmy nie mieli "aż" czwartego miejsca. Może boimy się zostawiać "Staff" na drugi sezon po przykrej przygodzie z Griszczukiem? Nie wiem jak to skomentować.
Awatar użytkownika
ksl
Młodzik
Młodzik

Postprzez General 10 Mar 2010, 14:40

Czy ktos cos wie co z Danielsem? W gazecie cisza, na stronie tez, jak mial byc tak go nie ma... ;)
ocenzurowano w interesie mediow
Awatar użytkownika
General
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Thorgal 10 Mar 2010, 17:33

General napisał(a):Czy ktos cos wie co z Danielsem? W gazecie cisza, na stronie tez, jak mial byc tak go nie ma... ;)

Tak wiadomo
Daniels zmienia pieluchy i ma się dobrze.
Awatar użytkownika
Thorgal
Junior
Junior

Postprzez Radek85 11 Mar 2010, 21:45

Czekamy na jakieś oficjalne wiadomości na temat Danielska. Z tego co pisano w gp24 ma zagrać z Asseco. Ale za parę dni mecz z Turowem u Nas. Dodam,że jeżeli ten mecz przegramy to już możemy chyba zapomnieć o tym,że coś ugramy w tym sezonie.
Awatar użytkownika
Radek85
Junior
Junior

Postprzez losmen 11 Mar 2010, 22:54

Radek85 napisał(a):Czekamy na jakieś oficjalne wiadomości na temat Danielska. Z tego co pisano w gp24 ma zagrać z Asseco. Ale za parę dni mecz z Turowem u Nas. Dodam,że jeżeli ten mecz przegramy to już możemy chyba zapomnieć o tym,że coś ugramy w tym sezonie.

Niby czemu?
Pamietaj ze sa Pre PO, obstawiam ze bedziemy je grali z Polonia, wszystkko bedzie zalezec o tego czy uda nam sie wygrac mecz na parkiecie rywala w Pre PO, jak i samych PO :)
Jeszcze nigdy tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu. 17.05.2006
"Nie mniejszą wagę ma zwycięstwo odniesione przez plan wodza niż mieczem." Juliusz Cezar
Awatar użytkownika
losmen
Moderator
Moderator

Postprzez arti77 12 Mar 2010, 12:11

arti77
Gwiazda
Gwiazda

Miejscowość: Slupsk

Postprzez grabek 12 Mar 2010, 12:43

arti77 napisał(a):http://sport.onet.pl/koszykowka/reprezentacje/kolejny-obcokrajowiec-w-reprezentacji-polski,1,3190614,wiadomosc.html

Interesujące ;)

O ile mnie pamięć nie myli to Mantas grał w reprezentacji Litwy swego czasu (młodzieżówka?). Nie pamiętam dokładnie jak to jest, ale czy to nie blokuje drogi do kadry Igora? W każdym razie :) znając Igora to prędzej skorzysta z Mantasa niż z Logana :)

Plusem tego newsa jest to, że piszą o nas na jednym z największych portali w kraju i to na głównej stronie :)
Awatar użytkownika
grabek
Moderator
Moderator

Postprzez MureQ 12 Mar 2010, 12:46

grabek napisał(a):
arti77 napisał(a):http://sport.onet.pl/koszykowka/reprezentacje/kolejny-obcokrajowiec-w-reprezentacji-polski,1,3190614,wiadomosc.html

Interesujące ;)

O ile mnie pamięć nie myli to Mantas grał w reprezentacji Litwy swego czasu (młodzieżówka?). Nie pamiętam dokładnie jak to jest, ale czy to nie blokuje drogi do kadry Igora? W każdym razie :) znając Igora to prędzej skorzysta z Mantasa niż z Logana :)

Plusem tego newsa jest to, że piszą o nas na jednym z największych portali w kraju i to na głównej stronie :)

Liczą się tylko mecze oficjalne reprezentacji. Więc jeśli nie wystąpił w żadnym spotkaniu oficjalnym (tj. takim, w którym reprezentacja rywalizowała w meczu sygnowanym przez FIBĘ) to grać dla Polski będzie mógł. W przeciwnym razie, pozamiatane ;)
Everybody is special. Everybody. Everybody is a hero, a lover, a fool, a villain, everybody. Everybody has their story to tell...
Awatar użytkownika
MureQ
Administrator
Administrator

Postprzez Michal8686 12 Mar 2010, 13:01

Co do Mantasa to mam nadzieję, że nie będzie miał w najbliższych dwóch czy trzech meczach małego spadku formy, ponieważ on już w tym sezonie właśnie po urazie stawu skokowego miał dwa czy trzy mecze słabsze; a wszyscy wiemy ile znaczy dla Czarnych na dzień dzisiejszy Mantas w formie, co prawda Turów już w tym sezonie bez Mantasa ograliśmy, ale uważam, że dobra dyspozycja Cesnauskisa może być kluczowa w najbliższym starciu. Co do jego gry w kadrze Polski to myślę, że Igor na pewno sprawdzi jego przydatność w tej reprezentacji. On lubi grę tego zawodnika, ceni jego zaangażowanie i podejście do gry no i sportowo też myślę, że jako rezerwowy dawałby Mantas radę.
Władza imponuje tylko małym ludziom, którzy jej pragną, by nadrobić w ten sposób swoją małość. Człowiek naprawdę wielki, nawet gdy włada, jest służebnikiem.
Awatar użytkownika
Michal8686
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez ryba<>< 12 Mar 2010, 15:36

W jakim sektorze będzie ulokowana na hali Słupska ekipa wyjazdowa do Gdyni?
ryba<><
Młodzik
Młodzik

Postprzez Radek85 12 Mar 2010, 15:38

Tekst pochodzi z www.gp24.pl

Dzisiaj także, według wstępnych zapowiedzi, mają się zakończyć perypetie związane z Chrisem Danielsem, skrzydłowym Energi Czarnych. Do tej pory z rozmów klubu z graczem konkluzja była wciąż taka sama: albo będzie grał, albo... nie będzie.

Chris Daniels wyjechał w połowie lutego do USA towarzyszyć żonie w trakcie porodu. Nie wrócił w terminie. Nie nawiązywał kontaktu z klubem, okazało się, że z wynajętego dla niego mieszkania w Słupsku zniknęły wszystkie jego rzeczy.

Tydzień temu zawodnik poprzez menedżera zaczął w końcu odpowiadać na sygnały z klubu. Najpierw obiecywał, że wróci do Polski i Energi Czarnych. Potem po raz kolejny rozmowy przedłużały się i ostatecznie Daniels ma dać odpowiedź dzisiaj.

– Jednak nie mam gwarancji, czy tak się stanie na sto procent – mówi Andrzej Twardowski, prezes słupskiego klubu.

W środę Ingo Wolf, menedżer zawodnika, rozmawiał z Igorsem Miglinieksem, szkoleniowcem Energi Czarnych Słupsk. Zadeklarował, że właśnie w piątek gracz ma się określić. Menedżer nie chciał jednocześnie rozmawiać z "Głosem Pomorza”. Poprosił o ewentualną rozmowę już po ostatecznym rozwiązaniu spra­wy.

– Oczywiście nawet jak zawodnik się zjawi i zostanie przyjęty przez kolegów z drużyny, poniesie konsekwencje finansowe – nie kryje Twardowski.
Ale czy pojawi się? – Nie potrafię odpowiedzieć, za niego. Nawet nie chcę. Nie wiem, jak można w ten sposób myśleć o karierze – dodaje prezes.

Ciekawe rzeczy tutaj piszą ;] Miał wrócić w ciągu paru dni, teraz nie wiadomo czy w ogóle wróci.
Awatar użytkownika
Radek85
Junior
Junior

Postprzez BURKETT 12 Mar 2010, 16:16

Dla mnie odpowiedz jest jedna- nie jest specjalnie zainteresowany gra w Slupsku wiec ch... mu w odbyt. Nie potrzebni sa tacy gracze, nawet jezeli maja stanowic o sile druzyny. Albo grasz i traktujesz to powaznie albo sajonara. Trzeba sie cenic i szanowac.
Mnie martwi to, ze kolejny sezon to samo, te same bledy na poczatku sezonu. Tamten udalo sie zakonczyc dobrze, ten wierze ze tez sie uda, ale to jest na dluzsza mete meczace. Jednak poki pilka w grze, wszystko jest mozliwe, tak wiec glowy do gory.
Czarni Slupsk brazowy medalista MP 2005/2006
Awatar użytkownika
BURKETT
Junior
Junior

Miejscowość: Z tamtąd

Postprzez Jackson 14 Mar 2010, 12:31

A tak w ogole to dzieje sie na szczycie tabeli,gdyz Anwil juz traci tylko punkt do Gdyni, a jeszcze bedzie rozegrany bezposredni mecz miedzy tymi druzynami i jakby Anwil go wygral to warto by miec 8 miejsce:) jeszcze bedzie sie dzialo:)
My wiemy jak smakuje brązowy medal, Polpharma też...a oni nie wiedzą i się nie dowiedzą !!
Czarni i Polpharma !!
Awatar użytkownika
Jackson
Junior
Junior

Postprzez klin89 14 Mar 2010, 12:52

Oj wątpie w to że tak zostanie że Anwil na 1 miejscu. Z prostej przyczyny, Prokom będzie chciał mieć przewagę parkietu nad Anwilem bo nie ukrywajmy oni są teraz najgroźniejszymi konkurentami dla nich o złoto. Przed wami bardzo ciekawy i ważny mecz mianowicie Turów u siebie. Jak widac przegrywaja juz prawie z każdym a na wyjazdach to już od dłuższego czasu, moment dla waszych zawodników by pokazać ten "charakter" i wygrać mecz z druzyna którą można śmiało okreslic największym nie wypałem w tym sezonie.
www.rzutza3.blogspot.com - obiektywnie o AZS-ie, PLK i NBA.
klin89
Młodzik
Młodzik

Postprzez General 14 Mar 2010, 13:26

Niby trzeba wygrac, ja tam sie nie martwie o Grey'a czy Wright'a, tylko o ta swieta krowe. On zawsze dobrze gral w Gryfii i po tych wczorajszych kartoflach w Zgorzelcu, bedzie chcial sie poprawic. Jesli lysy Go wpusci, trzeba bedzie robic wszystko, zeby nie zatrybil.
Awatar użytkownika
General
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez klin89 14 Mar 2010, 14:01

W zasadzie to u nich taktyka polega tylko i wyłącznie na podawaniu piłek do Wrighta i na radosnej twórczości Gray'a w ataku. Jeśli zostawi się miejsce Chylińskiemu czy Wysockiemu to potrafią to wykorzystać ale i tak uważam że jest to druzyna max na połfinał i ich awans do finału z taką grą uważałbym za przeogromny sukces w tym sezonie.
www.rzutza3.blogspot.com - obiektywnie o AZS-ie, PLK i NBA.
klin89
Młodzik
Młodzik

Postprzez Radek85 15 Mar 2010, 09:29

W papierowym wydaniu GP (ostatnia strona prawy górny róg) można przeczytać,że dzisiaj popołudniu do Słupska ma przyjechać C.Daniels. Co z tego wyjdzie, okaże się na dniach.Nawet jeżeli wróci, to co z jego formą?
Awatar użytkownika
Radek85
Junior
Junior

Postprzez czarnych_fanatyk 15 Mar 2010, 11:39

Radek85 napisał(a):W papierowym wydaniu GP (ostatnia strona prawy górny róg) można przeczytać,że dzisiaj popołudniu do Słupska ma przyjechać C.Daniels. Co z tego wyjdzie, okaże się na dniach.Nawet jeżeli wróci, to co z jego formą?

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /816461667
Awatar użytkownika
czarnych_fanatyk
Junior
Junior

Postprzez pedro 15 Mar 2010, 14:18

Na oficjalce potwierdzenie.Za banicję i list czystości powinien gryżć parkiet i do końca sezonu grać za kompletne FREE!! :[
Awatar użytkownika
pedro
Junior
Junior

Miejscowość: słupsk

Postprzez losmen 15 Mar 2010, 14:35

Nie ma co sie obrazac, nie ma co gwizdac i robic szopki. Krzychu wrocil i to na pewno wzmocnienie zespolu w najwazniejszej fazie sezonu.
Odwdzieczyc mu sie mozna po sezonie. Chemii nie popsuje bo i tak jej nie ma:)
Jeszcze nigdy tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu. 17.05.2006
"Nie mniejszą wagę ma zwycięstwo odniesione przez plan wodza niż mieczem." Juliusz Cezar
Awatar użytkownika
losmen
Moderator
Moderator

Postprzez General 15 Mar 2010, 14:37

No prosze, a jednak powrocil. Hmm, ciekawe przywitanie bedzie mial juz w srode. Ja tez mysle, ze nie ma co robic szopki, ale szopka pewnie i tak bedzie. Dac mikrofon, tlumacza i niech sam przed wszystkimi powie, po co ten caly cyrk byl potrzebny. Czy Daniels sie obawia? Mysle, ze na pewno. Zdania beda podzielone, ja jakos specjalnie sie nie ciesze.
Awatar użytkownika
General
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez red devil 15 Mar 2010, 15:00

Pewnie agent mu wytłumaczył że mogą być kłopoty z listem czystości to wrócił i będzie odrabiał pańszczyznę. Jedynie swoją postawą może mnie przekonać do tego że jest inaczej.
Awatar użytkownika
red devil
Młodzik
Młodzik

Postprzez ar55 15 Mar 2010, 15:12

Ja tam nie zamierzam skandować jego Imienia i Nazwiska w tym sezonie, ale to już indywidualna sprawa każdego kibica.
Awatar użytkownika
ar55
Junior
Junior

Postprzez ar90 15 Mar 2010, 16:29

Wrócił bo musiał , a nie dlatego że chce reprezentować nasz klub , napewno teraz gwizdy nie pomogą a najwyżej przeszkodzą , ale sądze ze jeżeli będzie grał wielki piach to i tak "podziękowanie" go w koncu nie ominie
ar90
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez Thorgal 15 Mar 2010, 17:38

[quote="red devil"]Pewnie agent mu wytłumaczył że mogą być kłopoty z listem czystości to wrócił i będzie odrabiał pańszczyznę. Jedynie swoją postawą może mnie przekonać do tego że jest inaczej.[/quote

każdy by wrócił na min 5 spotkań - po co sobie psuć list czystości.
na pewno nie wyjedzie do USA na kolejny poród :):) - no chyba, że żonę zdradza jak nasz kochany klub ...........

Jak zaliczy w najbliższych dwóch ( wygranych ) meczach double-double na poziomie 25 pkt i 20 zb to może mu wybaczę.

a później wyznaczę mu kolejne nowe cele ........
Awatar użytkownika
Thorgal
Junior
Junior

Postprzez wally 16 Mar 2010, 14:51

no shit Cesnauskis w s5 meczu gwiazd :zez:
Ogóry, ogórki i ogóraski.
Awatar użytkownika
wally
Junior
Junior

Postprzez ar90 16 Mar 2010, 15:36

wally napisał(a):no shit Cesnauskis w s5 meczu gwiazd :zez:

może jakas "kontuzja" w meczu z turowem albo z arką ?
ar90
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez grabek 16 Mar 2010, 15:54

wally napisał(a):no shit Cesnauskis w s5 meczu gwiazd :zez:

On to nie żadna gorąca głowa, także akurat o jego występ bym się nie martwił. Kuku se zrobić nie da.
Mantas wystąpi też w konkursie rzutów za 3. Oby wygrał!
Awatar użytkownika
grabek
Moderator
Moderator

Postprzez Radek85 16 Mar 2010, 17:23

Takie pytanie do wszystkich razem, i do każdego z osobna- jak przyjmiecie jutro powrót Chrisa?
Awatar użytkownika
Radek85
Junior
Junior

Postprzez felipeq 16 Mar 2010, 17:39

Radek85 napisał(a):Takie pytanie do wszystkich razem, i do każdego z osobna- jak przyjmiecie jutro powrót Chrisa?

Moim zdaniem nie powinno byc zadnych gwizdow, a nic z tych rzeczy, niech gra tak jak gral na poczatku sezonu. Kare finansowa dostanie i powinno starczyc - to tylko moje zdanie. :] ;]
Niebiesko - Czarno - Czerwoni !!
Awatar użytkownika
felipeq
Młodzik
Młodzik

Postprzez defender 16 Mar 2010, 19:37

Radek85 napisał(a):Takie pytanie do wszystkich razem, i do każdego z osobna- jak przyjmiecie jutro powrót Chrisa?

Ja w ramach protestu nie idę na mecz. Protest będzie trwał przynajmniej do końca rundy rewanżowej, potem zobaczymy. Nie mam już serca do tego zespołu. Każde normalne przedsiębiorstwo, z taką polityką kadrową i takim zarządzaniem - padłoby w parę tygodni. Jak się trzyma na powierzchni tego szamba - nie wiem.
defender
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez ar90 16 Mar 2010, 19:41

gwizdy pojedyncze napewno się pojawią bo jak wiadomo nikt nas w bambuko bezkarnie robił nie będzie , sam bym go chętnie wygwizdał , ale to w niczym nie pomoże , a może jedynie mu zaszkodzic . Napewno miłoscią do tego zawodnika już nie pałam , szacunku do niego też już nie mam , ale póki gra w Czarnych trzeba go wspierać , albo chociaż nie dołować .. zreszta on chyba wie że ma u kibiców poważnie przerąbane
ar90
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Postprzez Cesnauskis7 16 Mar 2010, 19:48

http://img121.yfrog.com/img121/412/p2133269.jpg - to tak, jakby komuś się nie chciało kupić dzisiejszego papierowego GP. Wywiad z Danielsem. ;P Miłego czytania.
fanka Czarnych...
Niebiesko - Czarno - Czerwoni
Awatar użytkownika
Cesnauskis7
Junior
Junior

Postprzez sisar 16 Mar 2010, 22:15

Fajnie, że wkleiłeś ten skan, dzięki bo ja teraz nie mam dostępu do papierowego GP. A co do Danielsa, to żadnej wielkiej euforii i skruchy w jego wypowiedzi nie zauważyłem. Facet powinien obiecać, że będzie gryzł parkiet, żeby odkupić swoje winy, a tak w dalszym ciągu zero szacunku dla niego, chyba naprawdę przyjechał dograć sezon i zabrać ze sobą list czystości. Jeżeli tak nie jest niech mnie przekona swoją grą. Do tej pory dalej jest frajerem, nikt nie będzie robił w bambuko naszego klubu i kibiców. Niech nas przekona.
A może mały transparencik "DANIELS SHOW US"
Znowu w życiu mi nie wyszło.
Pamiętaj oddaj głos na Słupsk!
http://www.yourwonder.com/Europe/Poland.aspx
Awatar użytkownika
sisar
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Miejscowość: z nienacka

Postprzez przemek7777 17 Mar 2010, 00:56

a ja go rozumiem jestem sam młodym ojcem i wiem co to jest za radocha nie ma nic lepszego jak zobaczyć swoje małe dziecko . Nic wtedy się nie liczy nie ma znaczenia czy jesteś koszykarzem tynkarzem czy piekarzem wtedy najważniejsza jest rodzina , gdyby mieszkał razem z rodziną w Słupsku to tej szopki by nie było ale tak to co miał powiedzieć prezesowi on nie miał wywalone na nasz klub tylko urodzło mu się pierwsze dziecko to jest ważniejsze niż klub list czystości itd . moim zdaniem teraz będzie charował podwójnie i to dzięki niemu awansujemy wysoko a tabeli teraz w nim jest chęć gry. Przed wyjazdem grał średnio bo cały czas myślał o dziewczynie i wyjeździe teraz pokarze na co go stać .takie jest moje zdanie oczywiście będzie dużo odmiennych zdań od moich ale cóż życze każdemu zostać ODPOWIEDZIALNYM tatą.
przemek7777
Młodzik
Młodzik

Postprzez Rychu#07 17 Mar 2010, 07:48

Sytuacja bardzo trudna, jednak postawa wobec gracza, moim zdaniem, powinna być tylko jedna- chłodna i stonowana. Bez euforycznej eksplozji radości, ale także bez gwizdów, buczenia i wyzwisk. Chris zrobił nam numer, nie wiadomo jakie byłyby wyniki przegranych spotkań, gdyby Krzychu w nich wystąpił. Może bylibyśmy w innym miejscu w lidze i Grabula nie musiałby zastanawiać się, czy lepiej walczyć do końca, czy lepiej odpuścić końcówkę sezonu, by polecieć na dogodniejsze miejsce (http://wiecejnizgra.blog.pl/).
Nawarzył sobie piwa i teraz musi je sam wypić, jednak nie uważam, by kibice byli tymi, którzy powinni mu do tego piwa dokładać kolejnej porcji goryczy, bo może się ono stać niemożłiwe do przełknięcia dla kogokolwiek. Chris ma kłopot- kary finansowe, konieczność prostowania spraw formalnych, z pewnością nadwyrężone zaufanie u kolegów, z którymi pracował przez pół roku, a na których się wypiął. Jeśli jednak oni potrafili go przyjąć (warunkiem umożliwienia Danielsowi powrotu była pozytywna opinia na ten temat reszty zespołu), to oznacza, że ci, których zawiódł najmocniej mu wybaczyli. Zrobili to nie bez powodu! Najwidoczniej widzą cel, widzą możliwość wynikającą z formuły PrePO, przedłużającej do ostatniej chwili nasze szanse na zrobienie wyniku na miarę możliwości i oczekiwań.
Aby te szanse nie zostały zaprzepaszczone, musimy drużynie pomoć, wesprzeć ją, do ostatniej chwili dodawać sił. Nie można podrzucać kłód pod nogi w postaci gwizdów na własnego zawodnika. Pamiętamy jak dobrze Chris potrafi grać- w formie z początku sezonu i z takim zaangażowaniem będzie nam jeszcze ogromnie przydatny. Wierzę, że jego forma w ogromnej mierze zależeć bedzie właśnie od zaangażowania. Dlatego nie stwarzajmy sytucji, w której zaangażowanie to będziemy mu dodatkowo pomniejszać. Przyjmijmy go po prostu neutralnie- dla siebie, dla Czarnych, niekoniecznie dla samego zawodnika, od którego jesteśmy niestety w pewien sposób uzależnieni...
"Słuchaj mnie tam! Pokonałem się sam, oto wyśnił się wielki mój sen-
tysięczny tłum spija słowa z mych ust, kochają mnie..."

http://rychu07.czarni.slupsk.pl
Awatar użytkownika
Rychu#07
Moderator
Moderator

Postprzez Bilek 17 Mar 2010, 10:21

a dla tych, ktorym nie chce sie czytac przydlugiego, aczkolwiek bardzo ciekawego postu Rycha:

ŻADNYCH GWIZDÓW, TO MIMO WSZYSTKO JEST DO CHOLERY NASZ ZAWODNIK!
Awatar użytkownika
Bilek
Moderator
Moderator

Postprzez grabek 17 Mar 2010, 13:40

Wydaję mi się, że mimo wszystko Chris dostanie gwizdy. Czy będą małe czy duże? Nie wiem, ale będą na 100%. Niestety, ale nie każdy potrafi na spokojnie pewne rzeczy przeanalizować i jestem pewny, że bez gwizdów się zwyczajnie nie obejdzie. Oczywiście namawiam do tego aby zachować zdrowy rozsądek i tyle.
Awatar użytkownika
grabek
Moderator
Moderator

Postprzez sisar 17 Mar 2010, 16:53

Żeby nie było, absolutnie nie namawiam nikogo do gwizdów, ale do całowania po dupie też nie namawiam. Niech teraz Krzysiu udowodni swoją grą, że nie ma nas i klubu w tylnej części ciała. A co do młodych ojców, to zaznaczam że ciąża trwa 9 miesięcy, rozwiązanie już nastąpiło. Sezon trwa 6 miesięcy, więc facet decydując się na grę w naszym klubie doskonale wiedział co go czeka.
Znowu w życiu mi nie wyszło.
Pamiętaj oddaj głos na Słupsk!
http://www.yourwonder.com/Europe/Poland.aspx
Awatar użytkownika
sisar
Pierwsza Piątka
Pierwsza Piątka

Miejscowość: z nienacka

Postprzez grabek 17 Mar 2010, 20:57

Temat o meczu z Turowem jest w innym miejscu. Posty związane z meczem z Turowem będę kasował.
Awatar użytkownika
grabek
Moderator
Moderator

Postprzez arti77 17 Mar 2010, 22:41

Ps. Czyli raczej przesądzone jest nasze 10 miejsce po sezonie zasadniczym i jeżeli przejdziemy jakimś cudem pierwszą rundę najprawdopodobniej z Polonią, to ćwierćwinał z Anwilem.

7. Polonia Azbud 24 35
8. Znicz 24 35
9. PBG Basket 24 34
10. Energa Czarni Słupsk 23 33

Do końca:

Polonia: Basket (w), Sportino (w) raczej 3 pkt
Znicz: Turów (w), AZS (d) raczej tylko 2 pkt (w końcu AZS ciągle walczy o jak najwyższą pozycję)
Basket: Polonia (d), Polpharma (d) raczej 4 pkt (tym bardziej że Polpharma ma już zagwarantowane 3 miejsce i będzie się osczędzać)
Czarni: Asseco (w), Stal Stalowa Wola (d), Polonia 2011 (w) - raczej tylko 4 pkt, bo Polonia 2011 walczy wciąż o utrzymanie, chyba że przegrają wcześniej z Kotwicą, bądź wygrają różnicą mniejszą niż 5 pkt, wtedy to już raczej w ostatnim spotkaniu z nami nie podejmą walki)

Czyli na koniec:
7-8. Polonia 38
7-8. Basket 38
9. Znicz 37 (lepszy bilans z nami)
10. Czarni 37

Ps. Chyba, że wygramy z już ze zrezygnowaną Polonią 2011, to wtedy będziemy na 9 miejscu i najprawdopodbniej AZS - więc chyba wolę 10
arti77
Gwiazda
Gwiazda

Miejscowość: Slupsk

Postprzez grzechu 17 Mar 2010, 22:51

Proponuję zmienić temat,w jakiej drodze i po jaki medal?(chyba z kartofla?)
grzechu
Młodzik
Młodzik

Postprzez marcin9561 17 Mar 2010, 22:53

No dokładnie , o czym my marzymy ... O medalu to my możemy pomarzyć jak ten cały zarząd się zmieni bo jak dalej Twardy będzie skład budował na sezon to cienko to widzę ... A po zatem są ploty że Energe ktoś chce wykupić więc sponsor tez pójdzie w ...
marcin9561
Junior
Junior

PoprzedniaNastępna

Wróć do Drużyna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości