Napewno każdy z nas czekał na ten pierwszy mecz z wielkim utęsknieniem i z nowymi nadziejami. Każdy wie jaki był sezon poprzedni. Musimy o nim zapomnieć, raz na zawsze!
W czwartek zaczynamy nowy etap. Osobiście wierze że to będzie bardzo udany sezon. Jest to nasz 10 jubileuszowy start w ekstraklasie i wypadałoby to uczcić czymś szczególnym...
Skład jaki mamy na papierze wygląda bardzo ciekawie. Każdy jednak wie, że póki co nie działa to wszystko tak jak powinno. Wierze jednak że to się zmieni i juz w najbliższym meczu zobaczymy coś, co poprawi nasze nastroje i pozwoli uwierzyć że będzie dobrze.
Za wcześnie jest aby analizować składy obu drużyn. Na konkretne analizy trzeba będzie poczekać parę kolejek. Napewno jednak w zespole z Poznania trzeba uważać na naszą Majkę, który jest mózgiem PBG i od niego zalezy bardzo dużo. Joel Jones Camacho. Gość jest niesamowity. Widziałem jego grę na turnieju w Poznaniu i śmiało mogę powiedzieć, że będzie on gwiazdą tej ligi i strzelcem w stylu Chrisa Dalmau. Zagrożeniem jest też bardzo dynamiczny Alex Mclean. O Szawarskim chyba mówić nie trzeba. Średnio wygląda jednak ławka Basketu, co może być istotne w przekroju całego sezonu.
Oba zespoły grały ze sobą dwa razy. Za każdym razem gra była zacięta. Tym razem też tak raczej będzie. Naszym jedynym atutem i przewagą nad PBG jest tylko własny parkiet. W tym meczu (jeszcze) więcej będzie zależało od dyspozycji naszych zawodników niż od trenera i jego zagrywek. Trzeba liczyć na skuteczne indywidualne przebłyski Benneta czy Straighta. Zapewne z czasem to się zmieni ale według mnie w tym meczu więcej będzie zależało od umiejętności indywidualnych poszczególnych graczy.
Do hal !!

D B super dzisiaj mi sie podobało a co do oprawy troche z kartonikami nie wyszlo ale i tak było fajnie 

![Blue_Light_Colorz_02_02 ;]](./images/smilies/Blue_Light_Colorz_02_02.gif)